L'espai d'activitats juvenils CAR de Roses ha posat en marxa aquest mes un nou curs, en aquest cas de restauració, per oferir una sortida professional als joves que opten per deixar els estudis. El curs ha estat dissenyat per omplir l'actual buit existent en l'educació d'auxiliars de cuina, cambrers i altres feines relacionades amb aquest sector, segons ha informat el CAR.

El curs s'emmarca en el Pla Local de Joventut, a partir del qual s'ha detectat que molts joves de Roses deixen els estudis a mitges per fer feines on, més tard, tenien poques possibilitats de promoció. A això s'hi suma les mancances de formació que l'empresariat del món de la restauració detecta comunament a l'hora de contractar nou personal per als seus establiments.

Els estudiants que s'incoporin al nou curs rebran formació teòrica i pràctica sobre les tasques d'ajudant de cuina i de sala, el protocol de servei al client o l'organització en el treball. A més, realitzaran tallers, treballs de camp i sortides complementàries, i rebran assessorament professional i facilitats per trobar feina.

L'altre objectiu, segons el CAR, és poder oferir a l'empresariat una borsa de nous professionals ben formats, que permeti millorar la qualitat dels serveis relacionats amb la restauració i el turisme i contribueixi així a donar una millor imatge del sector.

El Pla Local de Joventut a partir del qual s'ha engegat aquesta iniciativa es redacta anualment per tal de marcar les directrius i les línies de treball a seguir per part de l'Ajuntament en matèria juvenil. El pla es basa en el treball mitjançant reunions i taules rodones. Amb l'anàlisi i detecció de les necessitats, els responsables municipals engeguen les iniciatives que requereix aquest sector de població.