L'Ajuntament de l'Escala ha inclòs al pressupost per a l'any vinent una partida de 60.000 euros que es destinarà a incentivar projectes privats que proposin eines de promoció econòmica i d'incentiu de treball per al municipi per part del sector privat. La mesura pretén servir per incrementar l'oferta de feina entre els escalencs i ajudar-los a buscar noves sortides professionals.

En aquesta línia, també s'ha incrementat de manera substancial el pressupost dedicat a l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic del municipi (ADET) que treballa per coordinar i canalitzar els esforços públics i privats, en relació a incentivar l'arribada de visitants.

Aquest pressupost ha tingut un increment del 27% respecte al del 2008. L'agència, que es reuneix de forma periòdica, compta amb participació del sector privat.

Relacionat amb la crisi també s'han tingut en compte altres mesures en un pressupost per al 2009 que l'Ajuntament considera "auster". L'alcalde (PSC), Estanis Puig, explica que "toca estalviar, però en aquests moments difícils per a tothom, l'administració local ha d'estar al costat de la gent que s'ho passa més malament".

Per això una altra de les mesures ha estat incrementar la partida que es destina a l'ajuda de les persones. Té ajudes directes i indirectes, com la bonificació de fins al 100% d'alguns rebuts de taxes municipals i impostos o les directes, com beques, ajudes per als menjadors escolars, o serveis socials.