El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va reconèixer ahir la necessitat de les reformes a les escoles d'ensenyament de primària dels barris de Sant Roc i del Morrot. "En molts casos que ens demanen situacions de mòduls provisionals, haurien d'admetre que hi ha escoles necessitades de reformes", va dir el conseller en referència a l'Escola de Sant Roc. Pel que fa a l'escola del Morrot, Maragall va considerar que és una altra urgència derivada del creixement demogràfic. "És una circumstància general perquè el país continua creixent", va dir Maragall. El conseller tampoc va concretar cap calendari sobre l'Escola d'Art. Maragall va explicar que el Departament estudia el millor escenari de futur d'un centre programat per acollir d'alguna manera estudis universitaris. El conseller va explicar que el Departament disposa de recursos pero té moltes necessitats. "És qüestió de priorització", va dir el conseller

El conseller es va reunir amb el Consell Escolar al saló de plens de l'Ajuntament, on va respondre a les preguntes que li van fer respecte a com afrontar els reptes del sistema educatiu. Tot seguit, el conseler va parlar de la nova Llei d'Educacio al Casal Marià. Maragall va explicar als més de 3oo assistents que l'enseyament tendeix cada vegada més a una atenció personalitzada. Maragall va opinar que la nova llei permetrà que els alumnes disposin de les millors condicions per donar el màxim de si mateixos.

Abans el conseller d'Educació, havia visitat el CEIP de Sant Roc que està pendent de reformar-se des de fa temps. "Demana a crits de ser reformat", va dir quan li van ensenyar les mancances. Tot i això, no va fixar cap data d'inici de les obres d'un centre que té 44 anys d'antiguitat. El CEIP Sant Roc, que acull 289 alumnes, mostra goteres i aluminosi en un costat de l'edifici. El centre no té cap gimnàs habilitat i els deures els han de fer al menjador. Tampoc tenen cap espai suficientment gran com per reunir-se i des de fa tres cursos que no tenen biblioteca. El conseller va escoltar les mancances des de la veu de dos alumnes que li van llegit un document on recollien la causa de la seva tristesa i com vivien l'espera de les reformes.

El conseller va apuntar que en els pròxims mesos el Departament treballarà en el projecte, que encara està pendent de licitació. Malgrat tot, va considerar que el CEIP Sant Roc és una escola viva amb un bon equip docent, amb classes dinàmiques i a l'alçada del nivell pedagògic. Així, segons ell, acompleix a la perfecció la missió d'educar els nens de la ciutat.

L'alcalde d'Olot, Lluís Sacrest, que va acompanyar el conseller durant la visita, va explicar que les reformes es faran per fases i al mateix temps que s'imparteixin les classes. Sacrest va anunciar s'hi instal·laran mòduls.

Maragal va reunir-se amb els professors i els representants delspares que es van mostrar preocupats perquè el conseller no els va concretar cap data. Temen que després de set anys esperant les obres de remodelació, que estaven previstes per aquest curs, encara s'allarguin per a més endavant a causa de la crisi.