El programa "Aprenent" que ha engegat l'IES Cap Norfeu de Roses, l'Ajuntament i el Departament d'Educació de la Generalitat ja ha permès que tres escolars del centre puguin, durant una part del seu horari lectiu, fer pràctiques en dues empreses rosinques i a l'Ajuntament. L'objectiu és incentivar-los amb noves experiències que complementin la seva formació i incidir en la seva integració escolar, social i laboral.

Amb el programa els alumnes poden completar la formació introduint-se al món laboral coneixent un ofici fent pràctiques a establiments comercials, tallers, petites indústries o, fins i tot, la mateixa administració. El projecte s'adreça principalment als escolars que tenen dificultats d'aprenentatge o desmotivació.

El programa impulsat a l'IES Cap Norfeu està adreçat als joves de tercer i quart d'ESO. De moment són tres els que s'han incorporat al programa.

L'alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), remarca que per una banda continuen vinculats al centre educatiu i, de l'altra, se'ls introdueix al món laboral.