La penya Almogàvers Garrotxins batejarà dissabte, dia 15 de novembre, el gegant que van presentar per les Festes del Tura. La penya, que compta amb 289 socis de totes les edats, ha programat un seguit d'actes per celebrar el bateig. El dia 14 , al local social, hi haurà una xerrada a càrrec del doctor en Història Oriol Junqueras. L'acadèmic parlarà de la història dels Almogàvers i de la seva difusió i cultura en el decurs de la història de Catalunya.

El dia 15 a 2/4 de 5 de la tarda hi haurà una plantada dels gegants i de la faràndula d'Olot que acompanyaran el gegant almogàver fins a la plaça del Carme. Després hi haurà una cercavila pels carrers de la ciutat. A 2/4 de 7 del vespre, a la plaça Major hi haurà el bateig del gegant. El padrí serà el Porc i el Xai de la penya Aoapix. Després ballaran i hi haurà un berenar popular. Tots els assitents seran obsequiats amb un puzle del gegant. La diada d'acabarà amb un sopar i un ball de fi de festa.

El gegant va ser dibuixat per Albert Carrillo i li han donat forma Tavi Algueró i David Rigall. L'estructura l'ha feta Toti Martí.