El ple de l'Ajuntament de Sant Gregori va aprovar ahir al vespre les al·legacions al projecte per construir una línia elèctrica de 132 kV, que unirà la futura subestació de la MAT a Bescanó amb la línia de 132 ja existent entre Olot i Salt. El consistori demana en el document d'al·legacions que la línia, que ha de permetre reforçar la que ja existeix i que s'instal·larà un cop construïda la subestació -que encara no s'ha començat a edificar- sigui soterrada.

"Pel terme municipal de Sant Gregori, a l'alçada de Sant Grau, hi passen les línies de 400, 200 i 132 kV, a més de la nova línia que alimentarà aquesta última. Per això, com hem fet amb la MAT, demanem que es justifiqui la necessitat de la nova línia de 132 kV, que se soterri i que, en tot cas, s'estudïi quina és la seva millor opció de pas", va indicar ahir l'alcalde, Jordi Noguer de Palol.

El ple d'ahir va aprovar també demanar a l'empresa Acesa (Autopistas Concesionaria Española SA) que, aprofitant l'actual projecte de desdoblament de l'autopista AP-7, es facin millores en dos ponts del terme municipal de Sant Gregori als quals s'accedeix per Germans Sàbat i que passen per sobre d'aquesta via.

Un d'ells és el pont de Taialà, gestionat per la Diputació i que uneix Girona amb la carretera de Taialà. L'estructura és més estreta que aquestes dues vies, i per això el consistori assegura que és perillós i demana que es faci més ample. L'altre pont és el de Sant Medir, de titularitat municipal. En aquest cas, l'Ajuntament insta Acesa a arreglar-ne les baranes, ja que es troben en mal estat.