Un acusat d'abusar sexualment d'una dona a Salt l'any 2006 ha reconegut els fets durant el judici que s'ha celebrat aquest dimecres a l'Audiència de Girona. La fiscalia ha rebaixat la petició inicial de deu anys de presó per violació a una pena de dos anys, un mes i quinze per un delicte d'abús sexual amb violència i intimidació. La defensa s'ha adherit a la petició del fiscal. El processat ha admès que la tarda del 24 de setembre de fa dos anys va anar al pis on vivia la noia amb l'excusa d'anar a buscar el seu cosí que dormia 'profundament' en una de les habitacions. Quan la noia li va obrir la porta i 'amb ànim de mantenir relacions sexuals' la va començar a tocar.

Llavors, la noia va optar per marxar del menjador, on estava escoltant música, per anar a l'habitació on tenia la intenció de tancar-se. L'acusat, però, va impedir que tanqués la porta i li va oferir cent euros per mantenir relacions sexuals amb ell. La dona s'hi va negar 'rotundament'. En aquest punt l'home amb 'ànim libidinós i amb la finalitat d'atemptar contra la seva llibertat sexual', va entrar per la força a l'habitació, la va empènyer 'violentament' sobre el llit i li va trencar els pantalons i les calces.

La dona intentava treure-se'l de sobre cridant constantment, empenyent-lo i colpejant-lo. Finalment, li va poder donar una cossa a l'estómac i va intentar escapar però el processat, José O. de nacionalitat paraguaiana, la va tornar a atrapar, li va donar un cop de puny a l'ull esquerre, la va tirar de nou sobre el llit i li va estrènyer el coll fins a deixar-la 'quasi esvaïda'.

En aquest moment li va abaixar els pantalons i va començar a masturbar-se amb una mà. L'escrit de qualificacions provisionals del fiscal concretava que en aquest punt l'home va aprofitar l'altra mà per introduir els dits a la vagina de la víctima. Durant el judici, però, l'home ha explicat que li va fer tocaments però que no la va penetrar.

La dona va aconseguir apartar-se de l'agressor i va sortir a l'escala del replà on un veí la va auxiliar fins que va arribar la policia.

La víctima tenia diversos hematomes als braços, glutis i cames, eritemes a la parpella superior de l'ull esquerra, al pavelló auricular dret, a les vèrtebres dorsals i a l'escàpula dreta. També tenia erosions a la part externa de l'ull esquerre, a la cara anterior i lateral dreta del coll, a la part superior de l'hemitòrax i al terç inferior de l'abdomen. La dona presentava erosions a nivell de pubis.

Si la sentència se suma a la petició de les dues parts, l'home no haurà d'entrar a presó perquè la pena que sol·liciten és la que ja ha complert en presó preventiva. També l'acusen d'una falta de lesions i haurà d'estar cinc anys sense acostar-se a la víctima des del moment que surti de la presó. El judici ha quedat vist per sentència.