L'Ajuntament de Begur va aprovar ahir la proposta d'ordenances i taxes fiscals entre les quals cal destacar l'increment de l'impost de béns i immobles (IBI) i de l'impost de vehicles (IVT) que s'apujaran un 8% per tal de recuperar el que no es va apujar per a l'exercici d'aquest any 2008. D'aquesta manera, l'oposició (ERC i INP) hi va votar en contra, tot i aprovar els increment de les taxes.

El percentatge aplicat a l'IBI i IVT per a l'exercici del 2009 és el resultat "de la suma de l'IPC interanual d'aquest any i del que ve", segons va explicar l'alcalde, Joan Silvestre. S'han vist obligats a fer-ho perquè no van apujar les taxes l'any passat i per les previsions quant a llicències d'obres pel 2009 amb una forta devallada del 75%. "No hi ha cap més manera" va assegurar l'alcalde, qui va explicar que tot i que el percentatge pugui semblar alt tot i fent aquestes pujades estem per sota de la mitjana de tots els municipis". Aquests mateixos arguments són els que li servien per justificar la pujada d'un 16% a la taxa d'escombraries i la incorporació d'una de nova referent a la deixalleria municipal.

Tot i el vot en contra dels dos partits a l'oposició, també es va aprovar la modificació de crèdit del romanent de tresoreria en el qual es destinen a les àrees d'Esports, Cultura i Turisme gairebé 35.000 euros. El portaveu d'ERC, Xavier Corominas, va argumentar que "tot i considerar que aquests diners són necessaris" ?-va recordar que ja havien avisat al mes de març que algunes àrees havien sofert una "retallada imprudent"-, el desviament és el resultat "de la mala gestió" de l'equip de Govern (CiU i PSC). Per tant, no veuen bé que "es premïi les àrees que no han fet una bona gestió durant l'any" i preferirien que aquests diners es destinessin a inversions necessàries al municipi. Silvestre va argumentar que així era "l'única manera" de quadrar els pressupostos i que al principi ja es comptava amb el romanent per ajustar les àrees amb dèficit.