Les obres per reparar el tram de passeig de s'Abanell de Blanes que va cedir la setmana passada a causa d'un nou temporal, anaven ahir a tota màquina per tal d'evitar que aquest tros de passera, d'uns 350 metres, torni a caure i pugui suposar més perill. Aquesta és l'enèsima actuació del Ministeri de Medi Ambient en el passeig de s'Abanell, que després d'una forta llevantada de principis d'any, ha estat apedaçat en diversos trams. La platja, després d'una aportació de sorra de 160.000 metres cúbics procedents del fons marí, ha pogut superar la temporada d'estiu.

L'acalde de Blanes Josep Trias (CiU), va reclamar ahir el projecte definitiu per a s'Abanell, perquè així les administracions no es gastin més diners a fer "pedaços" al passeig. Segons el batlle, la Direcció General de Costes i la Generaliat -encarregats de la conservació del front marítim- han d'actuar coordinats en aquest afer perquè si no "de vegades es gasten molts diners, sense veure'n profit".

De fet, en el que va d'any en treballs per arranjar les destrosses dels temporals de llevant, l'estat espanyol s'ha gastat 1,7 milions d'euros, la Generalitat, uns 124.000 euros a refer el tram final del passeig i l'Ajuntament, segons afirmava ahir el regidor de Medi Ambient Celestino Lillo (PP) ja n'ha invertit prop d'un milió. Segons Lillo, aquests "diners se'ls emporta el mar" i per això reclama que el projecte de restructuració del passeig de s'Abanell arribi d'una vegada a Blanes per tal que a finals de l'estiu que ve es pugui engegar tota la reforma i, per tant, s'acabin de posar pedaços cada cop que hi ha un nou temporal.

Trias va anunciar que al llarg d'aquesta setmana es posaran en contacte amb les dues administracions -Costes i Generalitat- per tal que uneixin esforços i sobretot, reclamaran a Madrid, un projecte que fa un mes, el mateix alcalde va anar a reclamar a Madrid.

Palmeres i fanals

Les obres que s'estan duent a terme per reparar els danys de l'últim temporal consisteixen de moment, "només a retirar la runa i garantir la seguretat" afirmava l'Alcalde, que va assegurar que en paral·lel es farà un estudi d'urgència si és necessari per tal de reconstruir aquest tram del passeig que només s'aguanta sobre la sorra, ja que no té ni fonaments.

Entre la runa, hi ha set palmeres i nou fanals que estan valorats en uns 30.000 euros (cada fanal costa uns 2.500 euros i les palmeres, uns 850 euros cadascuna) i els membres de la brigada de l'Ajuntament de Blanes s'afanyaven ahir a treure d'entre les roques i la sorra per tal de poder reposar-les en d'altres indrets de la població on puguin fer servei.

Per altra banda, l'alcalde de Blanes va felicitar la rapidesa amb què ha actuat Costes després de l'últim temporal, ja que deu dies després les màquines ja treballen.