El govern de la Generalitat va aprovar ahir el projecte de decret del Pla rector d'ús i gestió de l'Àrea Protegida de les illes Medes que estableix alguna diferència respecte del document del març del 2006, sobretot pel que afecta els centres d'immersió, que no veien amb gaires bons ulls la proposta inicial. Aquell document limitava a nou els centres d'immersió -especificava que serien cinc pel grup A, els més grans; mentre que al grup B n'hi hauria un màxim de quatre-; mentre que el que es va aprovar ahir no estableix cap límit en el nombre de centres que podran treballar a l'àrea de les Medes.

El document aprovat marca que cada dia es podran fer un total de 446 immersions a l'àrea protegida de les Medes. D'aquestes, 50 seran per a particulars i les 396 restants seran per als centres d'immersió, que es repartiran com en el document inicial, és a dir, 300 llicències per als centres del grup A i 96 per als del grup B.

En aquest punt, el primer document marcava que el grup A estaria integrat per cinc centres i el B per quatre, cosa que significava reduir de 20 a nou els centres d'immersió que podien anar a les illes Medes. L'aprovació d'ahir no estableix cap limitació de centres, però sí una avaluació que hauran de passar les empreses que vulguin anar a l'arxipèlag. La puntuació és sobre 20, però amb un mínim de set punts els centres ja obtindran la llicència.

El document aprovat estableix que cada centre del grup A podrà fer un màxim de 50 immersions diàries -la proposta inicial era de 60-, de manera que per cobrir-les hi haurà d'haver com a mínim sis centres acreditats. En tot cas, Medi Ambient determina que "la distribució de places dins de cada grup és proporcional entre els centres d'immersió que disposin d'autorització". Pel grup B, el màxim d'immersions per dia serà de 24.

Pel que fa a l'snorkelling, respecta del document inicial, es passa de 300 a 400 immersions diàries i la limitació de cinc empreses desapareix.