L'Ajuntament d'Olot ha creat 2 itineraris per a minusvàlids que recorren les zones més ombrívoles de la ciutat. El cost de l'actuació, que ha estat supervisada per Mifas, ha estat de 17.451 euros. Els recorreguts -un de llarg i un de més curt- passen pels carrers Vilanova, Anselm Clavé, avinguda Catalunya, pont de Colom, avinguda Argentina, avinguda de Cuba, Parc Nou, avinguda de Santa Coloma i passeig de Barcelona. El trajecte enllaça l'Eixample Malagrida, fins a la vora del riu i fins al Parc Nou i l'Ambulatori de la seguretat Social.

El regidor de Salut, Antoni Bach, va explicar que el recorregut enllaça diversos equipaments públics, com són l'Escola de Música, els pavellons esportius, l'Ambulatori i el Parc Nou. Bach va precisar que l'adaptació ha consistit a adequar les rampes dels passos de vianants i les voreres. Segons va explicar l'actuació que s'ha fet permet la circulació de les cadires de rodes motoritzades i també de les impulsades per persones encara que diposin de poca força física.

Per la seva part, el vicedelegat de Mifas a la Garrotxa, Antoni Palomino, va expressar la necessitat que els vehicles no estacionin al costat de les rampes d'accés dels passos de vianants. Palomino va explicar que s'ha trobat en situacions en què s'ha hagut d'esperar mitja hora per poder travessar un carrer a causa d'un vehicle estacionat de manera incorrecta en un pas de vianants.