L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro revisarà més de mig centenar de llicències urbanístiques d'obres majors que es van concedir durant els darrers 12 mesos; presumiblement, de l'estiu del 2007 a l'estiu d'aquest any per esvair qualsevol dubte que s'hi hagi comès alguna irregularitat. El regidor d'Urbanisme, Antoni Cano, va explicar en el ple de dilluns que, del prop de centenar de llicències atorgades durant el darrer any, n'hi ha 56 que "tenen la importància per ser analitzades per l'auditoria". Aquesta auditoria es va exigir des dels grups de l'oposició aquest passat juliol arran de les crítiques que Cano va rebre per part del president de la Junta Local del seu partit -sobre uns suposats rumors d'interessos particulars en la gestió de l'àrea d'Urbanisme, que el regidor va negar- i per la reestructuració a l'àrea municipal que dirigeix el popular i que va tenir inclòs el relleu de l'arquitecte municipal.

A preguntes de l'oposició sobre com es trobava l'auditoria, Cano va respondre que s'havia fet una tria i que descomptant les llicències d'obres menors i les que es troben en un procés judicial -i per tant no es poden auditar-, en resten 56 d'analitzables.

La llicència de Josep Pla

Una de les llicències que està en el punt de mira és la de sis habitatges del carrer Josep Pla de Platja d'Aro -aquesta, però, és de l'any 2006-, de la qual la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat va demanar aquest estiu a l'Ajuntament que l'anul·lés. Cano va explicar s'ha reunit amb responsables d'Urbanisme de Barcelona i de Girona i manté que està ben concedida -pel tractament de planta soterrada o no, ja que es tracta d'unes edificacions en pendent, i que segons el regidor es pot interpretar-. El regidor d'Urbanisme, però, admet que la problemàtica pot sorgir pels usos de la planta baixa semisoterrada en què hi ha una cuina i serveis de les cases. Cano entén que no hi haurien de ser i que "és possible reubicar-los".