La companyia ha desestimat les peticions de soterrament més enllà de la interconnexió fronterera, segons ha confirmat el responsable a Catalunya de REE, Lluís Pinós, en declaracions a Catalunya Ràdio. Les al·legacions presentades en l'exposició pública dels trams entre Bescanó i Riudarenes i Bescanó i Santa Llogaia ja s'han resolt, mentre la Generalitat les està estudiant per després fer arribar els informes al govern espanyol, que és qui prendrà la decisió final.

El responsable de Red Eléctrica a Catalunya també ha assenyalat que ha acceptat estudiar alguna proposta de canvi de traçat però que al final s'ha desestimat qualsevol petició de soterrament més enllà del tram d'interconnexió fronterera. 'El ministeri francès i el ministeri espanyol van signar un acord pel qual la interconnexió entre Santa Llogaia i Baixàs seria amb corrent continu i soterrada. Per tant, a partir d'allà, nosaltres, REE, i els nostres homòlegs francesos estem fent els estudis preliminars per poder desenvolupar la interconnexió amb aquestes condicions', ha puntualitzat Pinós.

Pel que fa al tram de la MAT Sentmenat-Bescanó, ha explicat que actualment ja s'han aixecat tres suports entre Bescanó, Anglès i Brunyola. A Santa Coloma de Farners s'ha fet la meitat de l'obra civil i s'han començat les actuacions prèvies a la zona d'Osor.