L'aerolínia de baix cost irlandesa Ryanair va celebrar ahir el llançament del seu calendari per a l'edició del 2009 en el qual hi ha fotografiades 3 hostesses espanyoles de les 13 protagonistes presents a les 10.000 còpies impreses. El diners de la venda d'aquests exemplars (10 euros per unitat) es destinaran obres benèfiques.

El Calendari Sexi de Tripulació 2009, així és com s'ha titulat des de l'empresa, definint el contingut del seu interior, va realitzar-se el passat mes de setembre i està fotografiat en la seva totalitat a Espanya. Les tres hostesses espanyoles corresponen als mesos de gener, abril i maig, i en opinió del director de comunicacions, Stephen McNamara, són "les més sexis, divertides i despampanants de tot Europa".

Ryanair realitzarà un total de 10.000 còpies impreses que generaran 100.000 euros, beneficis totals que es destinaran a obres benèfiques seguint la línia adoptada en edicions passades. En aquest sentit McNamara va afirmar que "una vegada més Ryanair continua defensant el dret de les dones a treure's la roba, sobretot quan es tracta de finalitats benèfiques". Els calendaris poden ser adquirits a través de la seva pàgina web.

Detalls amb els opositors

La companyia ha tingut un detall i ha enviat una còpia d'aquest calendari a diverses persones que que no han vist amb bons ulls aquesta iniciativa. Es tracta de FACUA, que es van oposar a l'edició anterior, a qui demanen que donin suport al d'enguany, tot i que ja n'esperen la seva negativa, així com a Birgitta Ohlsson, política de Suècia, ja que va denunciar l'aerolína perquè un dels seus anuncis on hi apareixia una model amb un top i una faldilla mini afavoria l'explotació de les dones.