El sindicat USTEC-STEs preveu que el seguiment de la vaga contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) convocada per aquest proper dijous serà del 50% entre els professors de primària i secundària i que la resposta serà 'massiva' per part dels alumnes. El sindicat ha avançat que les dades no són definitives perquè hi ha centres que encara no s'han pronunciat sobre si faran vaga o no, però les xifres deixen entreveure que el seguiment no serà tan massiu com a la convocatòria del febrer. D'altra banda, USTEC-STEs ha afirmat que serà 'complicat' que les escoles tanquin i que només es podria donar en nuclis petits on hi ha pocs professors als claustres.

El sindicat s'ha mostrat optimista sobretot pel què fa al seguiment entre l'alumnat i han concretat que més del 90% dels alumnes de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i dels mòduls formatius s'adheriran a la protesta contra la LEC. Pel que fa al professorat, els càlculs del sindicat situen entorn del 60% el seguiment entre els professors de secundària i el 40% entre els de primària.

Alguns centres ja han comunicat al sindicat quina afectació tindrà la vaga. És el cas de l'institut de Sant Hilari Sacalm on faran vaga el 60% dels professors, el 30% a Palafrugell i el 50% a Llançà. El sindicat espera que aquesta tarda els arribi més informació dels centres o inclús demà matí. El fet que cada jornada de vaga suposi una pèrdua d'uns 100 euros pot condicionar la decisió dels professors, segons ha dit Xavier Díez, del sindicat.

El dia abans de la convocatòria de vaga, el sindicat ha reconegut que serà 'complicat' que es tanquin escoles i que aquesta situació es podria donar a centres de pobles petits on no hi treballin més d'una desena de professors. D'altra banda, també han informat que en alguns centres on per claustre s'ha pres la decisió vinculant de no fer vaga, aquells professors que en volien fer aniran després de classe a la concentració que es farà davant dels serveis territorials.

USTEC-STEs, L'Associació Sindical del Professorat d'Ensenyament Públic de Catalunya (ASPEPC), la CGT, el Sindicat d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han convocat una concentració davant els serveis territorials d'Educació, a la plaça del Lleó de Girona, per protestar contra la LEC.

La resposta d'Educació

El delegat territorial d'Educació, Andreu Otero, ha declarat el dia abans de la vaga que desconeix quin serà el seguiment a priori però ha remarcat el fet que la convocatòria no sigui unitària ja que CCOO i UGT s'han desvinculat de la protesta. 'Jo no sé si hi haurà més gent o menys que al febrer, però remarco la dada objectiva que no la convoquen tots els sindicats', ha manifestat Otero que ha recomanat als sindicats que 'llegeixin bé' el text abans de fer 'afirmacions rotundes'.

Amb vista a la concentració de demà, el delegat territorial d'Educació ha afirmat que estarà al seu despatx disposat a rebre els representants dels sindicats que hi vulguin parlar.