El projecte de decret del Pla rector d'ús i gestió de l'àrea protegida de les illes Medes no diu explícitament que tan sols deu centres d'immersió podran treballar en aquesta zona, però el representant dels centres de l'Estartit, Genís Dalmau, creu que aquest és l'objectiu que es busca. Fent números, queda clar que amb sis centres d'immersió del grup A es cobreixen les 300 diàries que es permetran, i amb quatre del grup B s'encaixa amb les 96 immersions per dia. Alhora, recorda que el 2003, el Departament de Medi Ambient "va obrir les portes perquè entressin totes les empreses i ara en volen menys" i assegura que la fauna i la flora de les Medes "no ha estat tan bé com ara".

El document aprovat, però, marca que per optar a la llicència hi ha uns criteris i una puntuació i estableix que totes les empreses que obtinguin set punts -sobre 20- tindran llicència. I entre elles, i per grups, es repartiran les 396 immersions que es permetran.

Per Dalmau, aquest sistema és "inviable i provocarà el tancament de molts centres". D'acord amb el sistema plantejat, tant les empreses que ara treballen a les Medes com d'altres que no, podran sol·licitar la llicència i, segons Dalmau, totes la podran obtenir "perquè el criteri d'antiguitat només són 2,5 punts i tots els altres són tècnics". Això pot portar a una situació en què, per exemple, hi hagi 10 o 15 empreses del grup A que s'hagin de repartir les 300 immersions diàries, un fet "inviable i que portarà al tancament de molts centres".

Assegura també que no s'han tingut en compte els centres de l'Estartit ni cap de les al·legacions que van presentar i afegeix que el text demostra que qui l'ha redactat "ignora com es gestiona" un centre d'immersió, per exemple, en el fet que s'eliminin les boies de mal temps.