Els grups polítics del Consell Comarcal del Ripollès volen que el Departament d'Ensenyament doni els ajuts per al servei de menjador escolar en funció de la distància en quilòmetres que els alumnes tenen respecte al centre. Actualment, segons van explicar govern i oposició en el Ple del Consell Comarcal d'ahir dimarts, només es bonifica el 100% del servei a alumnes que canvien de municipi per anar al centre escolar. El president ripollès, Enric Pérez (PSC), es va comprometre a fer front comú amb altres consells comarcals per demanar un canvi de model. Amb l'actual normativa, els escolars que viuen en nuclis agregats d'un mateix municipi que no poden accedir a l'ajut del 100% del servei.

Durant el ple de dimarts es va aprovar donar 500 euros anuals als alumnes del nucli de Beget (depenent administrativament de Camprodon). Aquests estudiants fan cada dia 19 quilòmetres per arribar fins el centre escolar i no poden rebre la bonificació del 100% del servei perquè van a una escola del seu mateix terme municipal.

Aquest fet ha provocat queixes d'escoles i associacions de mares i pares. L'ajut als escolars de Beget va fer que l'oposició de CiU demanés que la línia d'ajuts complementaris aplicada a Beget s'estengui a tots els nuclis de la comarca. Fins ara el Consell Comarcal del Ripollès havia anat "tapant" amb el moviment de partides aquesta situació. Ara, però, les limitacions pressupostàries fan que, segons Pérez, que el consell "no pugui corregir" aquest greuge.