'No només per ser un producte elaborat a casa nostra, sinó també per la seva qualitat i varietat', ha explicat el delegat. Durant la visita Martinoy ha pogut conèixer de primera mà les vinyes i el procés d'elaboració del vi d'un celler integrat dins el consell regulador Denominació d'Origen Empordà.

A la visita també hi han estat presents l'enòloga i responsable del celler Can Sais, Marta Arenas, l'alcalde de Vall-llobrega, Joaquim Esteve, el director dels serveis territorials d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Josep Guix, i el membre de la junta de DO Empordà, Antoni Roig. Roig ha explicat que en la verema d'aquest any en total recolliran prop de 6 milions de litres de vi, entre un 10% i un 15% menys que la collita de l'any passat.

Posteriorment, el delegat del Govern ha visitat el municipi de Corçà on s'ha reunit amb l'alcaldessa del municipi, Carme Güell, per tractar diverses qüestions. Entre elles han parlat de la necessitat de complir els terminis previstos per iniciar la construcció de la nova escola (2010) i la nova llar d'infants (2011), un servei que ara no existeix a Corçà.

Plegats han visitat l'obra de reordenació de la riera i nou accés a les escoles, una obra que està pràcticament acabada i ha significat la reforma del pont. El cost de la remodelació ha estat de 184.127 euros, dels quals 145.700 els ha assumit la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). L'obra estarà enllestida a principis de desembre.