La 24 edició de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa mostrarà el canvi generacional que als darrers anys ha tingut lloc als establiments de la comarca. Segons el president de l'entitat, Gerard Xifra, el canvi fou impulsat per la despareguda Judith Oliveras, a la qual faran un homenatge. A més, la intenció de l'Associació d'Hostalatge de la Garrotxa és acostar la Mostra a tota la població. Amb aquesta finalitat, els hostalers van organitzar, ahir a la tarda, una xocolatada popular a la plaça de Catalunya, en la qual els xurros estaven fets de farina de fajol. L'altre objectiu de la Mostra és el de potenciar els productes del territori, com els fesols, el farro, la ratafia o el fajol.

El president de l'Associació, Gerard Xifra, va explicar que volen potenciar la Mostra com a esdeveniment social. Xifra va anunciar que Associació lliurarà en el decurs de l'àpat els Volcanets d'Or. Es tracta d'uns guardons destinats a reconèixer persones que han fet una difusió de la Garrotxa a l'exterior per la seva dedicació o trajectòria personal i igualment a empreses o organitzacions que han contribuït al desenvolupament social o turístic de la comarca.

En el dècurs del sopar l'Associació lliurarà el Vocanet d'Or a títol pòstum als pròxims de Judith Oliveras. També han decidit atorgar el Volcanet d'Or al ciclista, Joan Llaneras, doble medallista olímpic. En tant que el Volcanet d'Argent serà per l'empresa Vols de Colom. A l'ocasió el gremi farà un homenatge a la família Vidal-Sánchez del restaurant Font Moixina d'Olot.

L'esdeveniment tindrà lloc el 26 de novembre a les 9 de la nit al restaurant La Deu d'Olot, on és previst que s'apleguin 500 comensals. L'àpat constarà d'un aperitiu que durarà 1 hora, en el qual participaran 14 cuiners de diferents establiments. L'aperitiu possibilitarà una tertúlia entre els cuiners i els clients. Tot seguit començarà el sopar, en el qual participaran 21 establiments. El menú, que val 60 euros, constarà de peix, carn i 3 postres.