Ensenyament

La vaga contra la Llei d'educació té un seguiment desigual a les comarques gironines

El seguiment de la vaga contra la Llei d'educació convocada per USTEC-STEs té un seguiment desigual a les comarques de Girona. A primera hora del matí, mentre alguns centres tenien part de la plantilla de professorat en vaga i part dels alumnes que tampoc havien assistit a classe, altres funcionaven amb tota normalitat.

13.11.2008 | 10:55

El passat dimecres al migdia USTEC-STEs xifrava les previsions de seguiment de la vaga en el 50% entre el professorat però aquest matí ja ha reconegut que les últimes comunicacions d'instituts grans que no se sumen a la vaga ha fet baixar les previsions fins a l'entorn del 30%.

El sindicat està trucant aquest matí als centres que encara no han comunicat si faran vaga o no per esbrinar quin és el seguiment d'una vaga marcada per la divisió sindical ja que, a diferència de la del 14 de febrer, ni CCOO ni UGT recolzen la protesta.

Segons dades d'USTEC-STEs, aquest matí el seguiment de la vaga es situa entorn del 30% del professorat d'escoles i instituts públics de la demarcació. Algunes dades que han avançat fan referència, per exemple, a l'IES Ramon Muntaner de Figeures on 25 professors d'una plantilla de 59 fan vaga. A Girona ciutat, a l'IES Sobrequés són 27 els professors que secunden l'aturada i a l'institut Sa Palomera de Blanes fan vaga 29.

On també s'ha recolzat en part la vaga ha estat a l'IES Narcís Monturiol de Figueres, on el 25% dels professors fan vaga, el què representa que 19 professors no han anat a classe. En aquest cas, els alumnes a partir de tercer d'ESO tampoc ha anat a classe i les seves classes estaven buides a primera hora del matí.

A Banyoles, a l'IES Pla de l'Estany no s'ha adherit a la vaga majoritàriament però 7 dels 57 professors han optat per acollir-se a aquest dret, segons ha informat el mateix centre. Pel que fa als alumnes, la majoria dels estudiants del segon cicle no han assistit a classe, mentre que a batxillerat ha quedat força repartit, amb la meitat d'alumnes que sí que han anat classe i l'altre meitat que ha decidit fer vaga.

Una mare d'un alumne del centre expressava el seu rebuig a aquesta protesta bàsicament perquè ningú els havia explicat els motius ni se'ls havia passat informació. 'Només vam rebre una circular on es demanava l'autorització dels pares si els meus fills volien fer vaga', ha explicat a les portes del centre. El seu fill de 15 anys ha optat per quedar-se a casa, mentre que el petit de tretze anys sí que ha anat a escola.

Al CEIP Domeny de Girona, en canvi, el dia ha començat amb total normalitat i tant mestres com alumnes han anat a classe com cada dia. La directora del centre, Carme Casacoberta, ha explicat que cap professor va voler afegir-se a la vaga perquè molts ja estan d'acord 'en la teoria' de la llei i estan a l'expectativa de com s'aplica. D'altres han argumentat que no coneixen amb exactitud el text de la llei i, per tant, prefereixen no manifestar-se. Aquest centre tampoc va fer vaga en la darrera convocatòria del 14 de febrer.

D'altra banda, els sindicats convocants han organitzat una concentració a la una del migdia d'aquest dijous a les portes dels serveis territorials d'Educació de Girona on està previst que informin sobre les darreres dades del seguiment de la vaga a les comarques gironines.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Creixen les denúncies a Girona per utilitzar el mòbil al volant
Creixen les denúncies a Girona per utilitzar el mòbil al volant

Creixen les denúncies a Girona per utilitzar el mòbil al volant

Neix una entitat a Girona per prevenir els sinistres de trànsit i ajudar les víctimes o els seus...

Caminada benèfica a Roses contra la violència de gènere

Caminada benèfica a Roses contra la violència de gènere

Ahir es va fer la primera Caminada Solidària contra la violència de gènere a Roses. La iniciativa...

Girona és la novena zona d´Espanya amb més casos de tràfic de drogues

Girona és la novena zona d´Espanya amb més casos de tràfic de drogues

En nou mesos la policia n'ha tret a la llum fins a 375 a la província - Lloret de Mar i Figueres...

Els castellers de les Gavarres celebren el seu segon aniversari

Els castellers de les Gavarres celebren el seu segon aniversari

El setembre de 2015 es va aixecar la primera figura a Llagostera

Botiguers regalen 2.000 euros a Blanes

Botiguers regalen 2.000 euros a Blanes

Els comerciants de Blanes van repartir dissabte 30 premis de 100 i 50 euros entre els seus...

Vint-i-cinc anys del segrest de Maria Àngels Feliu

Vint-i-cinc anys del segrest de Maria Àngels Feliu

El 20 de novembre de 1992 van segrestar la "farmacèutica d'Olot", un captiveri que va durar 492 dies

Enllaços recomanats: Premis cinema