L'Ajuntament de Blanes ha creat una comissió per fer un seguiment de l'evolució de les obres de la rambla Joaquim Ruyra, que han començat aquesta setmana i s'allargaran fins als voltants del 20 de maig. L'objectiu d'aquesta comissió és prendre les mesures per tal de superar les problemàtiques que pugui anar sorgint durant el transcurs de l'obra, assegura el regidor d'Urbanisme de Blanes, Carles Gibert (CiU). I a més, es pretén convertir-la en un fòrum "on ens poden fer arribar les inquitetuds" de tots els agents socials de la vila que la conformen en relació a les obres d'aquesta avinguda de Blanes, que superen els 3 milions d'euros i afecten la zona del centre urbà, explica l'edil d'Urbanisme.

La comissió es va reunir ahir el matí per primera vegada i està formada per associacions de botigueres, associacions de veïns, la policia local, membres de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament, enginyers i els tècnics que desenvolupen les obres. Aquestes reunions es repetiran cada dijous fins que acabin les obres de la rambla Joaquim Ruyra.

El tall del trànsit a la Rambla començarà dijous a partir de les 10 del matí, tres dies després del previst a causa d'un imprevist a la zona de plaça Catalunya. En concret, el retard prové de la instal·lació d'un col·lector pluvial nou, que prové del carrer Xavier Brunet, i que ha topat "a plaça Catalunya amb un clavegueram que estava a un nivell que no estava previst" i això ha provocat, que "el trànsit no es pogués posar en circulació dilluns" en aquella zona de la plaça, que està a tocar de la Rambla i que quedarà tallada pel trànsit.

Durant els més de cinc mesos que durin les obres el centre de Blanes patirà restriccions de trànsit i modificacions de sentits de circulació. Entre aquestes i almenys fins al mes de febrer, hi ha l'accés al Port, que s'haurà de realitzar accedint per l'avinguda Estació o l'avinguda Europa i posterioment passant pel passeig del Mar. Per altra banda, pels veïns del barri de Massaneda -ubicat a la dreta de Rambla-, carrer Llarg i adjacents hauran d'accedir-hi pel carrer Joan Brucet i per l'Horta d'en Creus, Sant Genís i carrer Antiga.

Pel que fa a la zona de càrrega i decàrrega que s'elimina mentre hi hagi les obres, s'habilitarà una zona al carer Raval Sud per a vehicles comercials de poc tonatge.

Per Nadal, les obres aturades

D'altra banda, l'alcalde de Blanes, Josep Trias (CiU), va demanar paciència als blanencs durant els mesos d'obres i va recordar que tot i estar en època de crisi econòmica, l'Ajuntament facilitarà l'accés al centre de Blanes durant la campanya de Nadal "pararem les obres i es donarà pas als vianants perquè el comerç no se'n ressenti", va ressaltar el primer edil.

Tot i això, de moment no hi ha les dates de tancament decidides encara, ja que el consistori ho està negociant amb els comerciants de la zona centre de Blanes.