Representants de les entitats i de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts es van reunir, fa pocs dies, per establir les polítiques d'integració dels immigrants del municipi en la Tercera Taula de la Immigració. Segons va explicar a aquest diari l'alcalde Joan Espona, una de les propostes de l'assemblea va ser la de convidar en un principi el col·lectiu panjabi a la propera edició de la taula d'immigració. Espona ha precisat que els col·lectius estrangers més nombrosos a la localitat són els panjabis del Paquistan i els magribins.

"Demanarem que els serveis socials convidin els representants locals dels col·lectius estrangers perquè vegin les inquietuds de les associacions", va dir l'alcalde.

Espona ha explicat que Sant Joan les Fonts és l'únic poble de la Garrotxa que disposa d'una aula d'acollida. Espona ha puntualitzat que l'escola Castanyer té una educadora especial que es dedica a fer classes individuals perquè els nens arribats de poc es puguin integrar al màxim de ràpid. L'alcalde ha explicat que l'Ajuntament continuarà convocant taules d'immigració perquè els membres de les entitats hi puguin plantejar els seus dubtes.