L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig (PSC) ha valorat positivament aquest pacte perquè, ha dit, donava estabilitat i continuïtat al govern, després que l'antic soci, Josep Geli (ERC), marxés per motius personals. Puig ha deixat clar que el pacte amb EI no impedia mantenir les portes obertes als republicans i que era el PSC que estava a l'espera de la decisió d'ERC.

En poc més d'un mes, el govern de l'Escala ha patit les baixes de dos regidors que donaven la majoria al partit del PSC. Per una part, la renúncia del regidor d'ERC, Josep Geli, que era el seu soci de govern, i per l'altra la mort sobtada del regidor d'Escalencs Independents (EI) Vicenç Folgado. Aquest divendres, el PSC i EI han formalitzat un pacte de govern, pel qual la seva número dos, Maribel Calderón i Carmona entrarà a formar part del govern continuant amb la tasca de Folgado però dins l'equip. 'Ja no és un conveni de col·laboració, sinó un pacte de govern', ha dir l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig. L'alcalde l'ha valorat molt positivament perquè, ha dit, assegurava 'l'estabilitat i la continuïtat' del govern'. Calderon, que no té experiència política, prendrà possessió oficial del seu càrrec en el ple ordinari del 15 de desembre i s'encarregarà de la gestió de l'àrea de Turisme, depenent de l'Agència de Promoció Econòmica i Turística (ADET), de la redacció amb la participació dels tècnics d'un pla de senyalització per canalitzar els fluxos potencials de clients cap al comerç urbà, del programa de vies verdes, del sector de Montgó i de la mancomunitat de mosquits.

Calderon, durant la seva compareixença als mitjans de comunicació ha definit aquesta nova entrada a la política municipal com un 'repte' i una 'responsabilitat davant els seus electors'. La nova sòcia de govern del PSC s'ha compromès a continuar amb la tasca heretada de Folgado, tot i que ha assegurat que encara 'no havia tingut temps' de perfilar els objectius de les seves noves competències.

PSC i ERC

D'altra banda, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, ha volgut deixar clar que el pacte amb Escalencs Independents no impedia mantenir les portes obertes amb un altres pacte amb ERC i que el seu equip estava a l'espera de la decisió que prenien els republicans. Puig ha explicat que s'havia reunit amb membres d'ERC per exposar-los aquest pacte amb EI i que al seu parer, i segons les declaracions de l'exregidor Josep Geli que qualificava de 'positiu' el pacte amb el PSC, aquest podia tenir continuïtat. Puig però, ha indicat que una possible nova entrada d'ERC a l'equip de govern passava necessàriament per un nou plantejament de les àrees i de les competències.