El ple de l'Ajuntament de Quart va aprovar ahir al vespre comparèixer en un recurs contenciós administratiu contra l'aprovació definitiva dels pressupostos del municipi per al 2008, que va tenir lloc el 22 de maig passat. Qui ha portat el consistori als jutjats és l'alcaldessa de Campdevànol, Núria López (PSC), que des de principis del 2007 ocupa una plaça d'assessora jurídica a l'Ajuntament de Quart, encara que des del juliol del mateix any està en situació d'excedència forçosa per poder exercir el seu càrrec al capdavant de l'administració local del municipi garrotxí. López, que va ser contractada a finals de l'anterior legislatura (quan a Quart governava l'equip socialista de Pere Cabarrocas) ha recorregut els comptes del 2008, elaborats per l'actual equip de govern (CiU i ERC), ja que aquests pressuposos amortitzen -o sigui, no reserven partida i per tant eliminen- el seu lloc de treball. L'equip de govern considera que Quart no necessita una plaça d'assessor jurídic, i López denuncia que amortitzant el lloc de treball es vulnera el seu dret a reincoporar-se un cop finalitzada l'excedència.

A mitjans de desembre del 2006 el consistori quartenc, al capdavant del qual hi havia el socialista Pere Cabarrocas, va aprovar els pressupostos per a l'any següent, que incloïen la creació d'una plaça d'assessor jurídic de personal laboral fix. Aquesta plaça, pendent de la convocatòria i del procediment d'un concurs públic, va ser ocupada en interinitat a principis de gener per la també socialista Núria López, que va passar a exercir les tasques d'assessora legal i de suport a secretaria.

Al concurs s'hi van presentar diversos candidats i finalment es va adjudicar el lloc de treball a l'actual alcaldessa de Campdevànol. I va ser entre el dia de les eleccions municipals, el 27 de maig del 2007, i el de la constitució del nou Ajuntament, el 16 de juny del mateix any, que Pere Cabarrocas va signar, per decret d'alcaldia, el contracte de Núria López. A mitjans de juny Cabarrocas i el grup socialista van passar a l'oposició ja que CiU (el partit de l'actual alcalde, Lluís Lloret) i Acord per Quart-ERC van formar equip de govern. Mentrestant, López era proclamada alcaldessa de Campdevànol.

"En entrar a l'alcaldia, vaig demanar una reducció de jornada que va ser denegada", explica López, que afegeix que després d'això va demanar una excedència forçosa, a la qual tenen dret els càrrecs electes durant l'exercici de la seva feina. L'equip de govern, però, no considera necessària la plaça d'assessor jurídic al consistori quartenc, i per això en elaborar els pressupostos per al 2008 va decidir amortitzar el lloc de treball. Lloret critica que la treballadora es contractés justament al final de la legislatura, mentre que Cabarrocas considera "partidista" la decisió de l'actual equip de govern.

Per la seva banda, López va al·legar primer contra l'aprovació inicial dels pressupostos, cosa que va ser desestimada, com el recurs de reposició que va presentar a l'aprovació definitiva dels comptes. Ara ha acudit als tribunals amb un recurs contenciós administratiu, que s'haurà de resoldre.

López considera que "eliminant el meu lloc de treball, el consistori vulnera el meu dret a reincorporar-m'hi", i recorda que mentre ella està d'excedència el consistori no ha de pagar ni un cèntim. I Lloret reitera que a Quart no cal un assessor jurídic, ja que el secretari és advocat i es disposa dels serveis de la Diputació per fer aquestes funcions.