Ahir al migdia la planta palamosina de l'empresa Hutchinson presentava absoluta normalitat; almenys vist des de fora. Els treballadors van amb tota normalitat al seus llocs de feina, ja que a dia d'avui només volen pensar que "no hi ha res decidit encara". Aquesta era la resposta de qualsevol empleat al qual es demanés algun tipus de declaració, respecte a la decisió de la directiva de l'empresa de regular temporalment un 80% de la plantilla actual que haurà d'afrontar com a màxim 22 dies sense anar a treballar des d'aquesta setmana fins al dia 31 de març.

Però les parets oculten realment el moviment i l'activitat continuada que el comitè d'empresa, en representació dels 540 treballadors que assisteixen diàriament a la planta de Palamós, està duent a terme des d'aquests últims dies. Ahir al matí, membres del comitè es tornaven a reunir per continuar treballant els arguments i les demandes que exposaran als directius de l'empresa aquest dilluns quan es reuneixin per negociar les dues propostes.

"Volem saber quins són els pressupostos del 2009 i el pla de futur de l'empresa que se'ns van prometre el mes passat i que estarien a mitjans d'aquests mes", va exposar un dels membres de CGT del Comitè d'Empresa, Antoni Gutiérrez. I és que la preocupació principal dels sindicats és saber quines són les previsions de plantilla que Hutchinson està disposada a tenir en els propers 6 anys. Segons Gutiérrez ja fa uns dies que se'ls va entregar l'ERO on consta un calendari programat fins a finals de març amb la regulació dels dies i les hores de treball en funció de cada sala. Però la qüestió és que ningú els concreta quina serà la situació passats aquests cinc mesos, que és el que ha de definir el pla de futur. "No se sap si a l'abril tindrem feina. Depenem de les cases de cotxes" va afirmar Gutiérrez.

Concretar els afectats

Ell mateix és qui va avançar que el volen intentar és que les persones "majors de 50 anys no entrin en aquesta regulació temporal, estan a punt de jubilar-se i això el perjudica perquè acabarien cobrant menys". De fet, segons Guitérrez en aquest ERO s'hi ha inclòs "tothom, perquè fins hi tot hi ha gent que porta molt de temps a l'empresa com 48 o 50 anys".

La proposta de negociació ja està molt avançada, segons explicava Gutiérrez, però sí que els faltava encara informar-se i entrar en detall com funciona i com afecta una persona que queda inclosa dins d'una regulació temporal. Ahir a la tarda el Comitè va reunir-se amb la directora territorial de Treball, Núria Arnay, continguts que avui debatran avui de nou els tres sindicats.

Per informar a tots els treballadors de les cartes amb què comptarà el Comitè es convocarà per demà al matí al cinema Kyton de Palamós una assemblea general, on també es donaran detalls de la proposta de la directiva de Hutchinson.