El vent i la pluja van provocar a principis d'aquest mes despreniments de pedres del campanar de Sant Romà a Lloret que afortunadament no van provocar danys personals perquè les pedres, de fins a 20 centímetres, van caure a primera hora del matí quan hi ha poques persones circulant pel centre comercial del municipi.

Un cop produïts els despreniments, que van obligar a acordonar la zona més propera al campanar durant uns dies, representants de la parròquia de Sant Romà es van posar en contacte amb un arquitecte perquè valorés el que podia costar arreglar el campanar, que està pendent d'una rehabilitació i que ja havia patit problemes estructurals. Una primera estimació situa el pressupost de la reforma en uns 60.000 euros, va explicar ahir el rector, Josep Maria Castellà.

Una inversió que inicialment la parròquia hauria de sufragar; no obstant, Castellà va apuntar que l'Església aspira a aconseguir finançament de la Diputació de Girona. Un cop es reuneixin els diners necessaris, les obres s'iniciaran d'immediat, va dir.

Mentre no s'afronta la reforma definitiva del campanar, la parròquia ha dut a terme una actuació d'urgència per tal d'assegurar que no hi haurà més despreniments de pedres. Entre altres mesures, s'han assegurat els maons que presentaven més risc de despendre's de l'estructura. Aquesta operació es va fer amb l'ajuda d'una grua, que ahir encara romania al lloc dels treballs, així com les tanques de seguretat que es van instal·lar just després que es produïssin els primers despreniments.

La parròquia de Sant Romà de Lloret de Mar està acabant de reformar en aquests moments la part modernista del temple i la part derruïda durant la Guerra Civil. No obstant això, aquests treballs passaran a un segon terme ja que la prioritat és, ara, el campanar. D'altra banda, Lloret de Mar comença avui els actes de celebració del dia del patró. Dimarts vinent, dia de Sant Romà, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, que va prendre possessió del seu càrrec fa menys d'un mes, visitarà per primera vegada l'església (on oficiarà un missa) i tindrà una trobada amb els sacerdots de la comarca.

La visita servirà perquè el bisbe conegui els problemes de conservació del temple, i com avancen les obres de millora.