Lluis Medir, alcalde de Palafrugell i president de Retecork (Red Europea de Territorios Corcheros), Manel Pretel, director en funcions de l'Institut Català del Suro i Joan Cuadrat, president de l'Associació de la Cuina de l'Empordanet, van signar ahir a l'hotel Casamar de Llafranc un conveni de compromís mitjançant el qual "hem pres l'acord de recomanar per escrit i verbalment als nostres clients el consum de vins tapats amb suro, i donar-los clara preferència a les cartes dels nostres restaurants".

Aquest compromís s'ha pres quan s'ha pogut comprovar que una part important de marques de vi utilitzaven taps de plàstic o de silicona en les seves ampolles, en detriment del suro, cosa que no solament perjudica el vi, sinó també la producció surera comarcal.

Per altra part, el delegat del Govern, Jordi Martinoy, va fer una crida ahir a consumir productes de la terra i elaborats a les comarques gironines. La demanda la va realitzar durant la visita al celler Can Sais a Vall-llobrega.