El sindicat Unió de Pagesos no està gens satisfet amb el tracte que donen els pressupostos de la Generalitat al sector de l'agricultura, en considerar que no es destinen suficients recursos a la modernització del camp català, de manera que els serà difícil fer tirar endavant un sector "que està en crisi profunda des de fa temps", en paraules del seu coordinador, Joan Caball.

En un context en què l'ocupació agrària baixa (un 28,99% a Girona, segons dades del sindicat), consideren que els pressupostos del Govern català haurien de "redreçar" aquesta situació. En canvi, denuncien que s'ha "retallat" el presspost destinat a investigació i promoció. A més, tot i reconèixer una "congelació" del nombre de funcionaris del Departament d'Agricultura, asseguren que les empreses que en depenen sí que han incrementat aquesta xifra, de manera que el resultat és el mateix.

Pel que fa al contracte global, assenyalen que no s'han resolt encara les convocatòries corresponents a 2007, 2008 i 2009. "Com podem demanar a la gent que es modernitzi i no pagar-los fins d'aquí a dos anys?", es pregunta Caball. En aquest sentit, creuen que serien necessaris 24 milions més dels previstos per fer-hi front.

I una cosa semblant suceeix amb els Programes de Desenvolupament Rural (PDR). Unió de Pagesos recorda que, segons els càlculs realitzats fa uns anys, s'hi hauria de destinar 60 milions, però en canvi de moment només n'hi ha 47, xifra totalment "insuficient" per al sindicat.