La Guàrdia Civil ha detingut a l'aeroport del Prat de Llobregat un veí de Girona que portava 91 cilindres amb cocaïna amagats a l'interior del cos. Es tracta d'un ciutadà africà, natural de Mali, que respon a les inicials A.T. i que té 32 anys. L'home té el domicili fixat a Girona. Segons que van informar ahir fonts policials, en els 91 cilindres hi havia més d'un quilo de droga, en concret 1.156 grams de cocaïna.

El detingut havia arribat a Barcelona en un vol procedent de Bamako (Mali) i amb el qual havia fet escala a Casablanca, la capital marroquina, abans d'arribar a Catalunya. Ja a l'aeroport del Prat, en el control de viatgers i equipatges els guàrdies van sospitar que podia tractar-se d'una "mula" (terme amb el qual bategen els traficants que s'empassen càpsules de droga i les traginen dins del seu organisme) i, després de sotmetre'l als pertinents controls, li van detectar la droga amagada a l'interior de l'estómac. La Guàrdia Civil també li va intervenir 801 euros i 11.225 francs CFA (de l'Àfrica occidental).

El detingut i les diligències instruïdes van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 del Prat de Llobregat.

En un altre ordre de coses, la Guàrdia Civil també va informar ahir d'una altra detenció relacionada amb el tràfic de drogues. En aquest cas es tracta d'una important partida de cocaïna que va ser interceptada a la Jonquera quan anava de camí cap al nord d'Europa. Per aquests fets van detenir un jove bosnià que duia la droga amagada al cotxe.

Droga al maleter

Va ser la matinada de dijous quan els agents de la Benemèrita que feien tasques de control al pas fronterer de la Jonquera van aturar un vehicle que circulava en direcció a França i van inspeccionar-lo. Al volant hi anava Mladen L., de 27 anys i nacionalitat bosniana, i els guàrdies van detectar que duia 18 quilos de cocaïna al maleter del cotxe.

Durant l'escorcoll del vehicle el gos detector de droga va indicar la possible existència de cocaïna a la part posterior del cotxe. Les sospites es van confirmar quan els agents van trobar disset farcells de droga amagats al forat de la roda de recanvi. El conductor va quedar detingut allà mateix.

La Guàrdia Civil va comissar la droga i atribueix al conductor del vehicle l'autoria d'un suposat delicte contra la salut pública. L'home passarà aviat a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que haurà de decidir si el deixa lliure o no a l'espera de judici.