Segons van manifestar ahir els centres d'immersió de l'Estartit, el nou pla d'usos i gestió de les illes Medes presenta un seguit d'incongruències que comportarà una davallada de la qualitat del servei ofert fins al moment i, al mateix temps, posarà en perill la subsistència d'algunes de les empreses actuals que operen a l'Estatit.

El representant dels centres d'immersió del grup A del Consell Assessor de les illes Medes, Genís Dalmau, va explicar que aquest nou pla és una "estocada de mort al sector del turisme de l'Estartit". Ell mateix va argumentar que un dels punts principals al qual s'oposen el conjunt d'empreses és el fet que en el document aprovat "en cap cas es contempla un número màxim d'empreses que podran operar a les Medes, a diferència de com s'havia fet fins ara". Aquest supòsit és totalment incompatible, segons Dalmau, "amb el nombre limitat d'actuacions d'immersió i de boies" que hi haurà a disposició dels operadors.

El representant del grup A dels centres va explicar que des del 2002 hi ha hagut un total de 20 empreses limitades dedicades a aquesta activitat turística, però que a partir de l'entrada en vigència del nou pla "no sabrem quantes n'hi haurà" i va afegir: "entenem que hi ha d'haver un concurs públic, i que entri qui l'aprovi". El que està clar, és que aquesta situació "provocarà que empreses que porten molt de temps, algunes d'elles 45 anys, hagin de tancar", perquè amb més operadors el nombre d'immersions per cap es reduirà.

A més, cal afegir-hi el fet que el nou pla elimini les "boies de mal temps" i, per tant "no es podrà assegurar la immersió al turista", va afirmar Dalmau, ja que hi haurà alguns dies que no es podrà fer a causa de la mala mar. I va alertar que com a conseqüència "empobrirà la qualitat del servei actual" complicant la seva oferta competent amb altres zones d'immersió importants com són Egipte, el Carib o les Maldives, tot alertant que aquest tipus de turista realitza una doble despesa: l'allotjament i l'activitat.