Sant Jaume de Llierca es deslliura d'una hipoteca de dos milions d'euros

El jutjat ha cancel·lat la càrrega principal que gravava dues finques de propietat municipal

15.11.2008 | 01:00

El jutjat ha cancel·lat una càrrega de 2.098.481 euros que gravava dues finques de propietat municipal limítrofes amb la benzinera Red Star. Els terrenys van ser cedits a l'Ajuntament per l'empresa Star Quality, S.A. al 2004 , sense alliberar-los de les càrregues que pesaven sobre la totalitat de la finca. Segons va explicar, ahir, l'alcalde, Enric Llongarriu (CiU), la cancel·lació de la hipoteca a favor de l'empresa Construcciones Accesorios Turbo-Paconsa, S.A. significa una bona perspectiva per al futur de les finques.
L'Ajuntament té previst urbanitzar una de les finques i l'altra deixar-la com a zona verda. Ara, encara queden càrregues sobre les finques però són menors. En concret queda un préstec de prop de 10.000 euros a favor de la Caisse Regionale de Crédit Agricole Mutuel Sud Mediterranée, Ariege et Pyrenées Orientales. En tant que la resta són càrregues familiars dels propietaris anteriors a Star Quality.
L'alcalde va puntualitzar que quan el problema estigui resolt el més probable és que el principal creditor, Paconsa, esdevingui propietari de la benzinera, sobre la qual ara pesen les càrregues que s'han tret de les finques municipals.
El primer regidor va explicar que l'Ajuntament ha tancat els accessos a la benzinera amb baranes i ha tret els rètols informatius per evitar confusions i per seguretat.
L'empresa Star Quality subministrava benzina a l'engròs a l'empresa murciana de transport de mercaderies per carretera Paconsa i va subscriure les hipoteques per la garantia del servei. Quan Star Quality es va declarar fa uns anys en suspensió de pagaments, Paconsa va demanar l'execució de les hipoteques per via judicial. El fet va complicar les coses a l'Ajuntament de CiU de l'anterior mandat que es va haver d'enfrontar a una forta pressió de l'oposició d'ERC. Des de llavors i després de les eleccions municipals en què CiU, amb una llista renovada va tornar a guanyar, l'Ajuntament ha fet moltes gestions per alliberar les finques d'hipoteques i per solucionar el fet que la benzinera ha quedat abandonada.
El Consell Comarcal de la Garrotxa en el seu darrer ple va aprovar per unanimitat un conveni de col·laboració amb la petició d'assistència jurídica de l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca. El Govern Municipal va demanar l'assessorament per tal de tramitar un pla especial urbanístic pel municipi. L'assessorament jurídic ha de servir per poder inscriure al registre de la propietat d'Olot les finques municipals cedides per l'empresa Star Quality.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Efrén Garcia i Cristina Díaz, ahir, a l'Hospici d'Olot.
L'arquitectura que prioritza les persones explicada al «workshop» de RCR

L'arquitectura que prioritza les persones explicada al «workshop» de RCR

Els arquitectes Efrén Garcia Grinda i Cristina Díaz Moreno varen exposar la rehabilitació de...

«Atropellava tot el que podia»

«Atropellava tot el que podia»

Els testimonis asseguren que el conductor de la furgoneta anava fent esses pel carril central de...

Barcelona entra en la nova normalitat

Barcelona entra en la nova normalitat

«No és un atemptat contra Espanya, de cap manera contra Catalunya, el terrorisme islàmic colpeja...

Trump insinua que s´hauria de matar el detingut

Trump insinua que s´hauria de matar el detingut

«Estudieu el que el general nord-americà Pershing feia als terroristes quan els capturava. No va...

Les trucades de Girona al 112 creixen un 11,4% respecte a la primera meitat de 2016

Les trucades de Girona al 112 creixen un 11,4% respecte a la primera meitat de 2016

El telèfon d'emergències ha rebut 60.566 avisos des de les comarques gironines entre gener i juny,...

Els treballadors d´ambulàncies ajornen la vaga en senyal de dol

Els treballadors d´ambulàncies ajornen la vaga en senyal de dol

Els vaguistes han anunciat que prenen aquesta decisió en mostra de respecte cap a les víctimes i...

Enllaços recomanats: Premis cinema