Veïns d'Olot demanen bonificacions a l'IBI

La Federació d'Associacions de Veïns considera que arran de l'aplicació dels nous valors del cadastre l'impost tindrà massa increment

15.11.2008 | 01:00

El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Olot, Josep Coma, va explicar ahir que demanarà que l'Ajuntament apliqui bonificacions a l'IBI dels propietaris dels immobles als quals s'hagin aplicat revisions cadastrals elevades. Segons va explicar Coma, l'Ajuntament aplica els nous valors del cadastre i no rebaixa el percentatge a aplicar. Per això, l'IBI s'apujarà en alguns casos de manera excessiva. Coma va considerar que la revisió cadastral afecta propietaris que són gent gran amb pensions mínimes que es poden trobar en dificultats a l'hora de pagar l'impost. El president va puntualitzar que la revisió es va fer en el període del 2005, quan la bombolla immobiliària era més alta i que afecta unes 700 finques. Coma va criticar l'ansietat recaptatòria de l'Ajuntament.
Coma també va anunciar que la federació ha demanat al Departament de Finances de la Generalitat que rebaixi els coeficients que aplica sobre els valors cadastrals a un 1% sobre els valors cadastrals en les transmissions, donacions i successions. Segons ell al 2006 s'aplicava un percentatge d'1,50% i ara un de l'1,70%. Coma va exposar a uns 50 veïns del barri de Sant Miquel i als representants de les Associacions veïnals de la ciutat que la federació ha demanat a l'Ajuntament que insti la Gerència Territorial del Cadastre de Girona a revisar d'ofici, i en la seva totalitat, els valors cadastrals del sòl dels immobles de la ciutat. Segons va explicar el president, la federació té entrats 13 recursos al registre cadastral, un escrit de denúncia per demora, i té en marxa un contenciós administratiu, presentat el novembre del 2006, per combatre les elevades bases del cadastre. El president va explicar les errades més corrents al cadastre. Segons ell, a tots els garatges i magatzems en planta baixa, en comptes d'aplicar 42 euros per metre quadrat en el valor del sòl s'apliquen entre 600 i 700 euros com si fossin habitatges. L'altra errada és en les cases de planta baixa o planta i pis ubicades en zones, on el POUM del 2003 va indicar que es podia edificar des de la planta baixa fins a 3 i 4 pisos, en aquest cas, segons ell, el cadastre el quantifica com un valor unitari de 1.600 a 1.700 euros per metre quadrat de tot tipus de sòl.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema