Veïns d'Olot demanen bonificacions a l'IBI

La Federació d'Associacions de Veïns considera que arran de l'aplicació dels nous valors del cadastre l'impost tindrà massa increment

15.11.2008 | 01:00

El president de la Federació d'Associacions de Veïns d'Olot, Josep Coma, va explicar ahir que demanarà que l'Ajuntament apliqui bonificacions a l'IBI dels propietaris dels immobles als quals s'hagin aplicat revisions cadastrals elevades. Segons va explicar Coma, l'Ajuntament aplica els nous valors del cadastre i no rebaixa el percentatge a aplicar. Per això, l'IBI s'apujarà en alguns casos de manera excessiva. Coma va considerar que la revisió cadastral afecta propietaris que són gent gran amb pensions mínimes que es poden trobar en dificultats a l'hora de pagar l'impost. El president va puntualitzar que la revisió es va fer en el període del 2005, quan la bombolla immobiliària era més alta i que afecta unes 700 finques. Coma va criticar l'ansietat recaptatòria de l'Ajuntament.
Coma també va anunciar que la federació ha demanat al Departament de Finances de la Generalitat que rebaixi els coeficients que aplica sobre els valors cadastrals a un 1% sobre els valors cadastrals en les transmissions, donacions i successions. Segons ell al 2006 s'aplicava un percentatge d'1,50% i ara un de l'1,70%. Coma va exposar a uns 50 veïns del barri de Sant Miquel i als representants de les Associacions veïnals de la ciutat que la federació ha demanat a l'Ajuntament que insti la Gerència Territorial del Cadastre de Girona a revisar d'ofici, i en la seva totalitat, els valors cadastrals del sòl dels immobles de la ciutat. Segons va explicar el president, la federació té entrats 13 recursos al registre cadastral, un escrit de denúncia per demora, i té en marxa un contenciós administratiu, presentat el novembre del 2006, per combatre les elevades bases del cadastre. El president va explicar les errades més corrents al cadastre. Segons ell, a tots els garatges i magatzems en planta baixa, en comptes d'aplicar 42 euros per metre quadrat en el valor del sòl s'apliquen entre 600 i 700 euros com si fossin habitatges. L'altra errada és en les cases de planta baixa o planta i pis ubicades en zones, on el POUM del 2003 va indicar que es podia edificar des de la planta baixa fins a 3 i 4 pisos, en aquest cas, segons ell, el cadastre el quantifica com un valor unitari de 1.600 a 1.700 euros per metre quadrat de tot tipus de sòl.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Els bombers retiren una de les 105 bombones de butà localitzades a Alcanar.
Una explosió providencial

Una explosió providencial

Els gihadistes preparaven des d'Alcanar un atemptat molt més mortífer, però la deflagració els va...

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

«Vam començar a sentir els trets però ens vam pensar que eren focs artificials»

?«Va ser una sensació de pànic, de por i desesperació i el cor m'anava a 100 per hora», comentava...

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

Investiguen si la mort d´un home a Sant Just té a veure amb els atemptats

?Un jove va aparèixer apunyalat dins d'un vehicle que s'havia saltat un control ?No hi ha proves...

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

Un aniversari fatal per a Jared Tucker

El secretari d'Estat dels EUA, Rex Tillerson, va confirmar que almenys un ciutadà nord-americà va...

Primers auxilis psicològics

Primers auxilis psicològics

El coordinador de Girona dirigeix els dispositius d'emergències de la Creu Roja al Prat i als...

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

Puigdemont felicita els Mossos: «Heu salvat moltes vides i heu donat confiança»

L'alcaldessa de Cambrils demana als ciutadans que «no tinguin por» i que «recuperin la normalitat»

Enllaços recomanats: Premis cinema