L'Hospital Santa Caterina del Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt compta amb un nou servei de ressonància magnètica, que ha suposat una inversió de 2.110.343 euros i la incorporació de nous professionals experts en aquesta tecnologia a la plantilla del Servei de Diagnòstic per la Imatge.

El nou equipament, amb una capacitat d'entre 6.200 i 6.500 exploracions anuals, va ser inaugurat ahir per la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, el president de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Tomàs Sobrequés, i l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda. L'acte també va comptar amb l'assistència de l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy.

Les instal·lacions que es van inaugurar ahir estan situades a sota del Servei de Diagnòstic per la Imatge del centre i sobre una superfície total de 174,50 metres quadrats distribuïts entre sala d'espera, sala d'exploració, vestidors, sales tècniques i auxilizars, espais de reanimació i d'atenció als usuaris. La nova ressonància donarà servei a tota la Regió Sanitària de Girona i tindrà un funcionament inicial de dotze hores diàries.

L'IAS va preveure, en la construcció del nou Hospital Santa Caterina que es va posar en funcionament el 18 de setembre de 2004, el disseny d'un espai per incorporar una ressonància magnètica amb tecnologia d'última generació que se suma a l'equipament del Servei de Diagnòstic per la Imatge, un dels primers de Catalunya a disposar d'un sistema totalment digitalitzat.

Tot l'equipament, inclosa la ressonància, està integrat en una xarxa informàtica única interconnectada amb la xarxa de l'hospital i amb la resta de centres del IAS -el Parc Hospitalari Martí i Julià i àrees bàsiques de salut- i amb altres serveis assistencials d'hospitals o àrees bàsiques gestionades per proveïdors.

En relació a l'activitat general del Servei de Diagnòstic per la Imatge, l'IAS preveu tancar l'any amb la realització de 40.970 proves de radiologia convencional (39.802 el 2007), 11.870 mamografies (7.050 l'any passat), 8.938 ecografies (en front de la xifra anterior de 7.307) i 7.428 TAC (5.864 el 2007).