El crim de la dependenta Montserrat Sánchez López ha desencadenat un sentiment d'inseguretat i temor entre la població de Palafrugell i, sobretot, entre el col·lectiu de botigueres que, diàriament, segueixen la mateixa rutina que va precedir els instants anteriors a la mort de la víctima. Des que dijous a la nit el cadàver de la venedora de la botiga Lipstick aparegués sobre un bassal de sang a l'aparcament del carrer Anselm Clavé, un fet aparentment tan simple com tancar la persiana de la botiga i anar a buscar el cotxe, s'ha convertit en un cara a cara contra la por.

Les crítiques a l'Ajuntament per la suposada falta de seguretat que hi ha al lloc del crim han arribat a orelles de l'alcalde, Lluís Medir, que ahir posava de manifest que "comprenc perfectament el sentiment de por i ràbia de la gent" però assegurava que "no hi ha motius per l'alarma pública". No obstant això, Medir sí que admetia que la policia local del municipi ha intensificat la vigilància en tot l'entorn de la zona comercial.

Els motius per aquest augment de la vigilància són, segons l'alcalde, bàsicament tranquil·litzar la població ja que, a criteri seu, "el que ha passat no ha passat pel lloc. No és fosc ni tampoc està abandonat ni deixat i la prova està que mai fins ara hi havia passat res". Medir afegia que "aquest aparcament és un lloc molt cèntric i el que ara no podem fer és relacionar el fet (referint-se al crim) amb el lloc i les seves característiques". Així, malgrat que les rondes policials per la zona seran més habituals a fi i efecte de tranquil·litzar la gent que la freqüenta, l'alcalde descarta que hi hagi cap perill perquè es repeteixin casos com el crim de la botiguera.

Investigació oberta

Mentrestant, els Mossos d'Esquadra segueixen investigant per mirar de trobar pistes que ajudin a posar una mica de llum sobre el cas. Un cas, d'altra banda, que estan tractant amb molt d'hermetisme i la informació sobre el qual arriba de manera molt restrictiva (de fet, el jutjat de la Bisbal que s'encarrega de la instrucció va decretar el secret de sumari perquè cap informació pugui desestabilitzar o malbartar la investigació).

El mòbil que va portar l'agressor a acabar amb la vida de la dona segueix essent un misteri. L'acarnissament amb què la van apunyalar, amb fins a 18 ganivetades, trenca els esquemes d'un atracament convencional i dóna pes al fet que l'atacant volia assegurar-se que la matava.