Les platges urbanes i el passeig Marítim de Roses han superat l'auditoria externa que anualment es realitza en aquells espais reconeguts amb les certificacions mediambientals EMAS i ISO 14001, un cetificat de qualitat que s'atorga a nivell europeu. El certificat garanteix la qualitat tant dels aspectes microbiològics i físics de l'aigua i de la sorra, com de la resta de factors que poden incidir en el seu estat, tals com el funcionament dels serveis de temporada, la neteja de residus sòlids i flotants, etc.

Per concedir-lo s'ha fet fer un procés exhaustiu d'avaluació ambiental i de recopilació de dades (volums d'ocupació, serveis, consums d'aigua i energia, analítiques de les aigües de bany, etc.). Les platges de Santa Margarida, Salatà, Roses, la Perola, Canyelles, Almadrava i Palangrers, i el passeig marítim de Roses acaben d'assolir amb èxit l'auditoria externa realitzada per l'empresa certificadora TÜV Rheinland amb l'objectiu de verificar el correcte compliment de les directrius marcades per les certificacions.

Control exterior

D'aquesta manera, s'acredita de forma externa i objectiva que Roses compleix la normativa d'aquests dos certificats. La seva importància radica en el fet que, d'una banda, garanteixen la qualitat actual de l'aigua de bany i de la sorra, alhora que comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur, gràcies a mesures de minimització de residus, d'estalvi de recursos i de sistemes de control d'incidències.