L'Ajuntament de Ripoll farà la presentació pública del projecte de l'àrea residencial estratègica (ARE), impulsada pel Dptop, als terrenys de l'antiga Preparación Téxtil el proper 26 de novembre. La presentació serà l'inici d'un procés de participació ciutadana al període d'exposició pública de 45 dies del pla. El projecte fa poc que ha arribat a l'Ajuntament aprovat per l'Incasol i ara falta l'aprovació definitiva.

L'ARE preveu la construcció de 498 habitages (la meitat de protecció oficial) en una àrea de 5,5 hectàrees a la zona de la carretera de Barcelona, on es concentra el 45% d'habitants de la ciutat.

El cap de l'oposició de Convergència i Unió, Jordi Munell, ha considerat que el govern municipal, format per ERC i el PSC, ha acceptat la proposta del grup de CiU d'obrir un procés d'opinió ciutadana abans d'aprovar definitivament el projecte. Segons Munell, l'aprovació de l'ARE és massa important per resoldre-la només a través de reunions entre els grups polítics.

Munell ha puntualitzat que CiU va demanar l'obertura del procés d'opinió i de mostra de l'ARE a través de notes de premsa i de cartes a l'alcaldia. El cap de l'oposició convergent considera exagerat ubicar 498 habitatges en una zona, segons ell, ja densament poblaba. La seva proposta és la de diversificar l'àrea entre habitatges, equipaments públics (centre de dia, llar d'infants i locals per a petites empreses), en comptes de nomes destinar-la a habitatges.

CiU, des d'un principi, no veu amb bons ulls l'ARE. Un projecte impulsat pel Departament de Política Territorial i que suposa construir fins a 498 habitatges, la meitat de protecció oficial. De fet, però, CiU també s'oposava al creixement urbanístic per aquest sector que recull el Pla d'ordenació urbana municipal (POUM) amb 420 habitatges i dues torres de set plantes.

En aquest sentit ambdós projectes, segons Jordi Munell, suposen un nombre excessiu de pisos i de densitat en un barri com la carretera de Barcelona, que ja està molt poblat. Per a Munell l'ARE no és el que necessita Ripoll i considera més interessant operacions de diversitat d'usos

El cap de l'oposició es pregunta on treballaran els nous 1.200 habitants que han d'habitar l'àrea de residència estratègica. Jordi Munell ha recordat que hi ha diverses urbanitzacions aturades a la vila.