Els concentrats, la majoria dones, s'han queixat que continuen complint amb la feina tot i que ja 'de mala gana' perquè necessiten els diners. La plantilla ha amenaçat amb fer una vaga si aquest dimecres la direcció no els dóna garanties perquè cobrin. Des dels sindicats sospiten que la Seguretat Social ha embargat l'empresa.

A les nou del matí, una cinquantena de treballadores de Catalunya Neta s'han concentrat davant la seu de l'empresa, situada al polígon industrial de Cassà de la Selva. La plantilla ha volgut portar al carrer la seva problemàtica, i demanar a la direcció que els pagui els salaris endarrerits. De les 160 persones que té l'empresa en nòmina, una desena no cobren des del setembre i a ningú de la plantilla se li ha ingressat la nòmina de l'octubre.

Una de les treballadores afectades, Montserrat Rosales, ha explicat que cada dia 'es treballa amb més mala gana, perquè nosaltres complim amb els nostres horaris però ens estem aixecant cada matí per res'. Rosales també ha explicat que quan han demanat explicacions a l'empresa, la direcció només 'ha fet que donar-nos llargues' i els ha posat excuses.

A més, la plantilla explica que 'conforme van entrant diners ens paguen', fet que suposa que de tota la llista del personal encara hi hagi netejadores que portin dos mesos sense cobrar. 'Aquesta situació ens comporta molts problemes, perquè necessitem els diners per pagar les despeses i la hipoteca; i les que tenim marits encara aguantem, però les que estan soles cal que cobrin', ha afirmat Montserrat Rosales.

A més, la plantilla també explica que les comunitats de propietaris per a les que treballen paguen regularment. 'Però no sabem on van els diners, perquè nosaltres no els veiem', s'ha queixat Rosales.

Durant la concentració, els treballadors han lluït pancartes on es podia llegir 'Catalunya Neta no paga', i han corejat consignes contra l'empresa. El representant de la Federació de Serveis de la UGT a les comarques gironines, Joan Josep Morales, ha dit que l'empresa deu diners a la Seguretat Social, i que sospiten que l'administració 'l'ha embargada, perquè els clients desvien els diners allà'.

Compromís de pagar

Tant la UGT com representants de CCOO han mantingut una reunió a les oficines de Catalunya Neta amb els responsables de l'empresa. De la trobada, n'ha sortit el compromís que aquesta setmana es pagaran els salaris del setembre a les treballadores que fa dos mesos que no cobren.

'Hem convocat una nova assemblea per aquest dimecres a les dotze del migdia davant l'empresa; si la direcció no ens notifica res o no ens dóna una garantia de pagament, decidirem noves mobilitzacions', ha afirmat Morales. La plantilla ja ha amenaçat amb fer una vaga si la direcció no mou fitxa i els paga els salaris endarrerits.

Juan Josep Morales també s'ha queixat que el sector de la neteja és un altre dels que pateix els embats de la crisi. 'Ens trobem que les administracions públiques retallen la partida pressupostària, i les partides més afectades són les de serveis', ha explicat el portaveu sindical. A més, Morales ha afegit que si es porten a terme 'retallades de plantilla', això suposa haver de fer la mateixa feina amb menys gent i incomplir el conveni col·lectiu.