El servei de reforç de Càritas Diocesana de Girona va atendre un total de 440 alumnes durant el curs 2007-2008, dels quals més del 75% acumula diversos factors que poden derivar en exclusió social perquè les seves famílies pateixen problemes d'habitatge, situació de pobresa, estan a l'atur o no donen cap estímul a aquests menors perquè estudiïn.

Les dades són pitjors que en anys anteriors i els responsables de l'estudi ho atribueixen a la crisi econòmica i la difícil situació econòmica que travessen molts pares. La diferència amb anys anteriors és que en un sol alumne conflueixen més de tres factors. Aquestes són les dades més significatives de la memòria del curs 2007/2008 que va presentar el servei d'intervenció educativa (SIE).

D'altra banda, al 32% d'aquests alumnes que tenen necessitats educatives especials se'ls adapten els continguts escolars en funció dels seus coneixements. Càritas, a través d'un programa pilot que té al Pont Major de Girona, en el que participen els centres docents i els serveis socials, va arribar a la conclusió que en aquells casos en què aconsegueixen implicar els pares en la formació dels alumnes, els resultats milloren notablement. En aquest centre, un 21% dels alumnes treuen més bon rendiment. Així, treballen per millorar el sistema que està en el Pont Major en altres centres i municipis de la demarcació de Girona.

Objectiu: 300.000 euros

Actualment tenen 22 centres d'intervenció educativa i 176 voluntaris que treballen. D'ells, un 50% té estudis superiors i més de 41,5% tenen entre 35 i 65 anys. La intenció dels dirigents de Càritas és incrementar en un 10% la partida anual de 300.000 euros que dediquen a aquest servei de reforç escolar.