El Govern ha aprovat aquest dimarts una inversió de 10,2 milions d'euros que es destinarà a expropiacions per dur a terme les obres de desdoblament de la C-31 entre Platja d'Aro i Palamós (Baix Empordà) i la millora del traçat de la C-51 entre Albinyana (Baix Penedès) i Valls (Alt Camp). Aquesta partida s'afegeix a la inversió de 112 milions d'euros corresponent a l'execució dels treballs, segons informen fonts del Govern. L'execució de les dues obres -el desdoblament de la C-31 i el condicionament de la C-51-, començaran aquest hivern.

D'una banda, el Govern ha aprovat una partida de 6 milions d'euros destinada a expropiacions en el marc de les obres de condicionament de la C-51 entre Albinyana i Valls, que consistiran en l'ampliació de la carretera, la millora de revolts i encreuaments i la construcció de dues variants.

Els treballs, adjudicats per un valor de 44,5 milions d'euros, començaran aquest hivern i tindran un termini de 36 mesos. Aquesta actuació abastarà un tram de 22 quilòmetres, als termes municipals d'Albinyana, la Bisbal del Penedès, Rodonyà, Vila-rodona, Bràfim, Alió, Puigpelat i Valls.

L'autovia de Palamós a Platja d'Aro

El Govern també ha destinat una inversió de prop de 4,2 milions d'euros a expropiacions per a les obres de desdoblament de la C-31 entre Platja d'Aro i Palamós. Els treballs permetran convertir aquest tram de 13 quilòmetres en una autovia, que donarà continuïtat a vies desdoblades de l'Alou (Llagostera) a Santa Cristina d'Aro i de Palamós a Palafrugell, i a la de Vidreres a l'Alou.

Aquesta actuació abastarà el tram de la C-31 entre el final de la variant de Santa Cristina d'Aro i el final de la variant de Palamós, i el desdoblament de carrils s'efectuarà a partir de la via ja existent en la major part del traçat. Els treballs estan adjudicats per un import de 67,4 milions d'euros i començaran aquest hivern, amb un termini d'execució de 24 mesos.