El grup de l'Entesa pel Progrés d'Arbúcies (EPA), a l'oposició, insta l'equip de govern, format per ERC, PSC i CUPA, a crear la figura del policia de barri, així com la de l'agent rural, després que el municipi hagi viscut els últims mesos una onada de robatoris i petits furts. Segons l'EPA, Arbúcies pateix des de fa anys " un dels problemes més greus", asseguren en un comunicat, que és "la poca dimensió que té l'actual cos de Vigilants Municipals, recentment reconvertit de nom com a Policia Local".

A més, reclamen la figura del policia de proximitat, el de barri i el rural per tal que els agents que "facin la feina a peu pels carrers de la vila" o bé "desenvolupi la seva tasca en les urbanitzacions del municipi, Joanet i les cases de pagès", en el cas de l'agent rural.

També proposen que en els pressupostos de l'any 2009 consti la partida necessària per garantir la incorporació des del mes de gener de dos nous agents amb titulació de Policia Local a més de crear una oficina permanent de denúncies, que possibiliti als ciutadans no haver-se de desplaçar fins a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Santa Coloma.

Finalment, l'Entesa per Arbúcies insta a la "creació urgent de la Junta Local de Seguretat Ciutadana" per debatre les propostes de millora de la seguretat al municipi.