El grup d'ERC de Figueres ha denunciat que es farà la pista de gel amb dues terceres parts del consistori que hi està en contra després que els dos socis de govern, PSC i ICV, han mostrat el seu desacord amb la infraestructura per la situació de sequera que pateix la comarca.

Segons ERC, tots els regidors del consistori, excepte els de CiU, estan en contra d'instal.lar la pista i, en canvi, "la decisió d'un sol regidor o grup municipal preval sobre la de la majoria... per la inhibició del PSC i el regidor d'ICV que formen part del Govern". Consideren "sorprenents" les declaracions dels dos grups informant que hi estaven en contra, però que no s'hi oposarien. D'altra banda, els republicans volen deixar patent que és deplorable la "imatge que es transmet a l'opinió pública del govern municipal, que fa tot l'efecte de ser un veritable regne de taifes en què cada regidor (en aquest cas, la regidora de Joventut), pren decisions de la seva àrea sense que hi hagi el necessari consens, previ debat". Per això es pregunten de què serveixien les reunions de Junta de Govern Local integrada per tots els regidors de l'equip de govern on també hi ha els del PSC i ICV i es pregunten "per què serveixen els càrrecs de confiança que tenen assignada la missió de coordinar l'acció de ?govern, d'acord amb la fitxa ?descriptiva del seu lloc de treball?".

ERC reitera l'oposició a la pista, per la sequera que obliga a fer pedagogia, a banda del que costarà (més de 60.000 euros de dèficit).