La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir un veí de Figueres que està acusat d'haver fet tocaments i abusat sexualment d'una parenta seva de tan sols 5 anys d'edat. L'home, que pot acabar condemnat a una pena de 10 anys de presó, nega haver-se aprofitat de la menor i posa de manifest que la denúncia deriva d'una revenja de la mare de la nena perquè es va negar a donar-li diners.

Segons el fiscal i l'acusació particular, l'acusat -cosí del pare de la nena i de nacionalitat colombiana- era la tarda del 22 de març de l'any passat a casa d'uns seus familiars, al carrer Albera de Figueres. Al pis hi viu un cosí de l'inculpat junt amb la seva dona i dos fills, un nen i una nena que llavors tenia cinc anys d'edat. Quan el cosí se'n va anar a treballar l'acusat es va quedar sol amb la canalla ja que la mare de les criatures era a la cuina feinejant.

Tots tres van posar-se a jugar en una habitació i, suposadament, l'acusat va ajudar-se d'un cotxe teledirigit per distreure l'atenció del nen -més gran que la seva germana-. En concret, l'acusat va dirigir el cotxe cap a sota el llit i, així, mentre el nen buscava la joguina ell tenia via lliure per abusar de la nena.

Assistida per la mare, la menor va declarar ahir que l'acusat li havia fet mal. Presumptament el dolor deriva del fet que l'home li va posar la mà per dins els pantalons i va tocar-li la zona genital, posant-li el dit a la vagina i també a l'anus.

"Em provoca"

Els metges que van explorar la criatura van declarar ahir en el judici que la nena presentava vermellor a l'entrecuix i que això podria ser derivat d'un cas d'abús sexual. No obstant això, el doctor Narcís Bardalet també va matisar que aquest tipus de ferides o erosions són compatibles amb un munt de causes.

Un agent de la policia de Figueres va revelar que, quan el van detenir, l'home els va confessar que la nena "el provocava" i que "no és tan innocent com sembla".