Durant els sis mesos de l'estudi, han aturat un total de 1.316 persones d'origen immigrat mentre que n'han identificat 1.182 nascudes al país. Rachel Neild, membre de l'Open Society Justice encarregada de dirigir el projecte, ha afirmat que aquestes identificacions estarien justificades si s'hagués demostrat que els immigrants delinqueixen més. 'En alguns casos delinqueixen menys', ha afirmat.

Es tracta d'un pla pilot emmarcat en un estudi que sota el nom Strategies for effective Police Stop and Search (Stepss) preveu donar eines als agents per evitar que les identificacions aleatòries que es fan a peu de carrer discriminin per raons d'ètnia. En aquest sentit, Neild ha afirmat que, en la mateixa línia que els altres països on s'ha dut a terme el pla pilot, s'ha demostrat que existeix una 'desproporció' perquè s'identifiquen més persones pertanyents a minories ètniques.

Neild justifica aquesta 'desproporció' tenint en compte que la majoria dels habitants de Girona tenen la nacionalitat espanyola. Per tant, tot i que els immigrants són menys, l'estudi demostra que se n'identifiquen més que persones d'origen espanyol. 'Amb les dades objectives es veu que els immigrants no delinqueixen més', ha assegurat Neild.

Segons les dades, del total de les identificacions, 1.075 van acabar en escorcolls i, d'aquests, 287 van donar positiu, és a dir, que van poder imputar algun delicte o una falta administrativa. D'aquests 287, 127 van ser a persones pertanyents a minories ètniques i 160 a persones amb nacionalitat espanyola.