Proveïdors del centre termal i lúdic Issui de Blanes, promogut pel Grup Tarradellas de Sebastian Javier, empresari de la construcció i directiu del RCD Espanyol, denuncien que fa mesos que no cobren cap factura, va informar ahir la Cadena Ser. Algunes fonts citades per l'emissora apuntaven que l'Issui de Javier, obert fa 14 mesos, deu a una empresa constructura i a una altra que es dedica a fer instal·lacions elèctriques prop de 500.000 euros.

Segons els afectats, el propietari de l'Issui els estén pagarés que el banc retorna, de manera que fa gairebé un any que esperen que se'ls pagui la feina. Així mateix, altres proveïdors del centre termal haurien denunciat els seus responsables al jutjat en veure que no cobren les factures.

No pagar els deutes té conseqüències per als gestors de l'Issui. Les empreses de serveis que han treballat per al Grup Tarradellas no han signat cap dels butlletins tècnics preceptius perquè l'Ajuntament pugui donar la llicència municipal d'obertura. D'aquesta manera, el centre funciona irregularment, una situació que l'Ajuntament vol tenir resolta en un termini de 60 dies. En aquest context, l'alcalde de Blanes, en declaracions a la Ser, va assegurar que la corporació serà inflexible, de manera que "si no compleixen i ho presenten tot revisat i aprovat s'haurà de procedir al tancament del centre". Diari de Girona va intentar contactar amb els responsables del centre Issui però a l'hora de tancar aquesta edició no havia estat possible.