L'Ajuntament de Roses ha aprovat un pressupost de 46.964.200 euros per al 2009, dels quals 7.638.000 es destinen a inversions, amb un increment del 35,83% respecte aquest any. La puja respon a la voluntat, entre altres motius, d'impulsar el desenvolupament econòmic i social. Les mesures d'estalvi són la congelació dels sous dels regidors; canvis en les estructures de les societats municipals i l'organigrama per optimitzar recursos; i reducció de la despesa.

De les inversions per a l'any vinent destaquen les obres al centre històric subvencionades per la llei de barris; la inversió a la Ciutadella, amb 1.350.000 euros i el programa de millora i reposició de serveis i equipaments urbans, amb 1.300.000 milions d'euros. Segons ha explicat l'alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), hi ha diverses partides que "són de motor econòmic i per afrontar la crisi amb optimisme i inversions que faran que Roses creixi i vagi seguint el seu camí".

El pressupost s'estructura en cinc eixos: la millora de la prestació dels serveis públics als ciutadans (nova llar d'infants, servei de protecció civil...); foment de les polítiques d'ocupació (creació d'una oficina de promoció, pla de barris i a la zona industrial...); millora de les polítiques de promoció social (servei de transport adaptat, ajuda a les famílies per a llibres de text...); racionalització de l'estructura administrativa (unificació de l'estructura de les societats municipals, per exemple deixant les direccions a una única persona); o l'increment de les despeses d'inversió. A banda de les inversions, per afrontar l'actual situació econòmica, s'ha creat una partida per a prestació d'urgència social (34.000 euros) perquè pugui servir, segons Casamitjana, "per les persones que per aquest any pateixin més del que tenien previst". Per reduir la despesa, en canvi, Casamitjana destaca mesures de contenció com que "els sous de l'equip de govern no pugen, no tenim cotxe oficial, no tenim xofer, i totes les despeses diverses baixen un 5%".

Per a l'any vinent s'ha canviat l'organigrama perquè les àrees d'Eduació i Benestar Social se separin per poder potenciar-les. Les altres seran Àrea de Serveis Territorials, de Festes, Joventut i Esports, i de Cultura, Patrimoni i Arxiu.