L'Associació Comerç Figueres ha volgut recordar a l'Ajuntament, que ahir assegurava que no hi hauria centre comercial a l'estació del TAV, que el Pla Director del Sistema Urbà de Figueres té en compte 19,8 hectàrees qualificades de zona comercial just al costat de la futura estació, en una zona que tindrà grans facilitats d'accés. Temen pel seu efecte sobre el comerç figuerenc i demanen si han previst compensar això amb mesures com crear més aparcaments o equipaments que atreguin clients.

El Ministeri de Foment donava a conèixer dilluns algunes dades sobre la futura estació. L'Ajuntament de Figueres destacava, sobretot, que no s'hi preveia cap àrea comercial. En aquest sentit, considerava que amb el projecte previst es "desmenteix els rumors sobre l'eventual instal·lació d'una àrea de superfície comercial, atès que el document té en compte únicament els usos comercials vinculats a l'explotació comercial d'una estació ferroviària".

L'Associació, que agrupa més de 300 establiments, ha volgut deixar clar que no és justament això el que els preocupava. Recorden que el Pla Director preveu una gran àrea d'uns 200.000 metres quadrats qualificada per a usos comercials, just al costat de l'estació que resultarà beneficiada per les infraestructures públiques que s'hi construiran, des de la pròpia estació de tren fins a la de busos o les principals carreteres. L'Associació ha manifestat que no estan en contra "de millorar la competència", però es pregunten si les facilitats "amb diner públic que tindria aquesta nova zona comercial es compensaran amb una millor accessibilitat al centre", "amb el necessari augment de places d'aparcament al centre" o amb un gran equipament que asseguri un gran pas de persones tal com suposaran les estacions de tren i de bus per a la nova zona comercial. A més, es pregunten si hi ha algun estudi que doni suport a les necessitats d'un increment de l'oferta comercial a aquesta àrea.

Els comerciants aposten perquè, si hi ha promotors interessats a obrir un gran centre comercial per millorar l'oferta, que "benvinguts siguin", però que "ho faci al centre de la ciutat" perquè així s'ajudaria a millorar l'oferta sense fer mal a un sector que "ajuda a consolidar el centre de la ciutat i a fer-lo tal com volem tots, que sigui agradable, net, segur, ple de vida i que és millor redistribuïdor de la renda que un gran grup de distribució".