La direcció de Ports de la Generalitat ha iniciat la rehabilitació de la llotja de peix del port de Blanes. L'objectiu és adaptar l'edifici als nous requeriments de qualitat, sanitaris i ambientals per tal d'oferir un millor servei al sector pesquer. Les obres es preveuen ?executar en un termini de cinc mesos i mig i suposaran una inversió de 476.000 euros.

Entre les actuacions més destacables hi ha l'ampliació en 255 metres quadrats de la zona de refrigeració, que permetrà separar en dos espais el circuit del peix i el del gel, amb una cambra de conservació, una cambra de congelació i una cambra pel gel; la construcció d'un nou tren de rentat per a les caixes del peix i a més, s'adequarà i equiparà una cabina per a les anàlisis veterinàries. Per altra banda, el projecte també preveu canviar els tancaments, els paviments i els revestiments de la sala de subhasta, la zona de manipulació i l'àrea d'expedició del peix.

La reforma de les llotja de peix de Blanes és una de les actuacions previstes en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. La rehabilitació de les llotges de peix de Catalunya es preveu executar en tres anys, i suposarà una inversió de 3,8 milions d'euros, finançada inicialment per Ports de la Generalitat. Després, un 50% d'aquesta inversió serà retornada a Ports pel Departament d'Agricultura, a través del Fons Europeu de Pesca.