La secció tercera de l'Audiència de Girona va donar ahir a conèixer la sentència que resol les imputacions que pesaven sobre un jove d'origen magrebí acusat d'haver abusat sexualment d'una nena de 12 anys a Ripoll. El tribunal considera provat que acusat i denunciant van mantenir relacions sexuals però determina que el contacte va ser voluntari i volgut per les dues parts. A més, exposa que l'imputat no sabia que la nena era menor de 13 anys (edat mínima segons la llei per tenir relacions consentides amb una menor). El dia del judici l'acusat ja va admetre haver mantingut sexe amb la nena però va matisar que ho havia fet perquè ella en tenia tantes ganes com ell.

Va ser la tarda del 26 de gener passat quan l'acusat, veí de Palafrugell, va pujar fins a Ripoll amb cotxe juntament amb un amic seu. El motiu del viatge és que xatejant per Internet els nois havien conegut dues noies de Ripoll i havien acabat quedant per veure's.

Després de fetes les presentacions es van separar en parelles i acusat i denunciant van anar tot caminant fins un descampat proper al camp de futbol. Un cop allà van mantenir relacions sexuals però ho van haver de deixar a mig fer perquè la nena -que era verge- es queixava de dolor.

El noi ja va declarar davant el tribunal que quan ella va començar a sentir-se incòmoda van decidir deixar-ho estar i va negar que l'hagués sotmesa contra la seva voluntat.

En aquest sentit, l'advocat de la defensa, el lletrat Lluís Frigola, va destacar en el seu informe que en cap moment hi havia hagut violència ni intimidació per part del noi però que la nena l'havia denunciat per estalviar-se donar explicacions als seus pares.

El fet que triés com a parella algú que havia conegut per Internet, que practiquessin sexe sense preservatiu i que hagués d'anar al CAP a demanar la pastilla del dia després, va fer, a criteri de la defensa, que ella s'espantés.