L'Ajuntament de Llagostera ha decidit aturar les obres que s'estaven duent a terme a l'antiga fàbrica de Can Roig, on s'està construint la nova biblioteca i on també hi ha en marxa altres petites actuacions. El motiu són els conflictes continus entre el consistori i l'empresa a qui es va adjudicar l'obra l'estiu del 2007. Segons l'Ajuntament, la companyia vol que se li paguin a part algunes actuacions que considera que no entraven dins del projecte, que va amb força retard. El consistori diu que no hi està disposat i ha donat a l'empresa vint dies des del moment de l'aturada de l'obra perquè decideixi si pot continuar-la amb el pressupost a què es va comprometre.

L'antiga fàbrica està situada entre els carrers Lleó i Gandix, i el projecte d'actuació inclou la construcció d'una biblioteca (on s'ubicarà l'actual, anomenada Julià Cutiller), la consolidació de l'edifici per fer-hi diverses sales i el condicionament de l'entorn, amb l'eixamplament del carrer Lleó.

Segons explica el regidor d'Urbanisme, Eduard Galobardes, el projecte es va adjudicar amb el criteri del preu més baix a finals de l'anterior legislatura (durant el mandat d'Entesa encapçalat per Lluís Postigo), i l'actual equip de govern va formalitzar la licitació l'agost del 2007.

Finalment l'adjudicatària va ser l'empresa Secla S.A., que va rebaixar més de 187.000 euros el pressupost base de licitació del projecte, desglossat en dues actuacions: la biblioteca (amb un cost de quasi 1.800.000 euros), i la resta d'actuacions (amb poc més de 541.500 euros). Els diners provenen del pressupost 2007 i del Pla únic d'obres i serveis.

Galobardes explica que l'empresa "està acumulant un important retard que, encara que també es deu a la retirada de línies elèctriques, és sobretot per la poca celeritat de la companyia". L'edil ha indicat que Secla desvia el pressupost i presenta contínuament "preus contradictoris", és a dir, vol que se li paguin a part execucions de l'obra que considera que no entraven dins del projecte adjudicat. En canvi, l'arquitecte afirma que sí que hi entraven.

Per tot plegat dilluns de la setmana passada el consistori va decidir aturar l'obra, i va donar un termini de vint dies a l'empresa perquè contesti si pot acabar-la al preu d'adjudicació. Passats ja molts mesos de l'inici de les actuacions a la biblioteca, no se n'ha arribat a executar el 20%, mentre que l'empresa ha demanat un percentatge superior del pressupost. "Volem evitar que ens costi més diners dels acordats", diu Galobardes, que no sap quan l'obra estarà llesta, però que ja ha avançat que si el conflicte continua és probable que el projecte segueixi parat uns quants mesos més.