L'Ajuntament de Llançà està construint un pou de captació d'aigua a la zona de la ribera a l'alçada del camí de Madras. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de 132.767,08 euros per a aquesta obra. D'altra banda, el diputat (ERC), Alfons Quera, es reunirà amb els sectors afectats per la falta d'aigua.

Com la resta de la comarca, Llançà pateix per la situació de falta de pluja. Per garantir les reserves ha començat a obrir-se el nou pou. Estarà situat darrere les instal·lacions de l'empresa Point P. Sorea, la concessionària del servei d'aigües.

Des d'ERC, d'altra banda, han informat que el diputat farà trobades amb sectors econòmics i agrícoles implicats i afectats per aquesta sequera per consensuar propostes i decidir les mesures que s'han d'adoptar en un futur per fer front a la situació.

ERC recorda que la persistent sequera a la conca de la Muga ha passat factura al 60 per cent de les collites que es reguen amb aigua del riu i els pagesos ja han donat a conèixer les pèrdues que arriben gairebé als cinc milions d'euros.

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha aixecat aquesta setmana totes les restriccions, excepte a la conca de la Muga i cap de Creus on continua vigent el nivell 2 des de la primavera. Tot i les pluges de les darreres setmanes l'embassament de Boadella, del qual s'abasteixen moltes poblacions, una d'elles Figueres, continua a uns nivells molt baixos.